Quantcast
Channel: Karatenews
Viewing all 513 articles
Browse latest View live

Kraftig medlemsnedgang i Dansk Karate Forbund

$
0
0

Redaktionen –  Jesper F. Andersen

Danmarks Idrætsforbund har netop offentliggjort medlemstal for 2018. Af disse tal fremgår det, at Dansk Karate Forbund har mistet næsten 25 % af deres medlemmer i forhold til 2017.

Dansk Karate Forbund er således det forbund i Danmarks Idræts Forbund, som har oplevet den største procentvise medlemstilbagegang med over 3000 medlemmer i forhold til 2017, hvilket svarer til næsten 25 %.

 KarateNews har tidligere beskrevet udviklingen i medlemsantallet i Dansk Karate Forbund. 

Senest i artikel fra 13. november 2018 under overskriften “Har Dansk Karate Forbund ca. 12.000 medlemmer?

Link til artiklen

medlemstal før 2017

 I et notat fra DIF, hvor de redegør for de største medlemstab i 2018 fremgår følgende:

“For Dansk Karate Forbunds vedkommende skyldes en stor del af tilbagegangen en stor nedgang i antallet af foreninger fra                                 141 foreninger  i 2017 til 110  foreninger i 2018“.

Det vil sige, at 31 af Dansk Karate Forbunds medlemsklubber har meldt sig ud af Dansk Karate Forbund i 2018. Så drastisk et fald i medlemstal og klubber er naturligvis interessant at undersøge nærmere, da man ikke redaktionen bekendt tidligere har oplevet så stort et antal udmeldinger på et enkelt år.  

Redaktionen vil selvfølgelig have fokus på på det store medlemstab og følge op på, hvad baggrunden er for, at 31 medlemsklubber har valgt at melde sig ud af Dansk Karate Forbund i 2018.  

Jf. historiske medlemsoplysninger på Danmarks Idrætsforbunds hjemmeside fremgår det bl.a., at Dansk Karate Forbund havde: 

 9.429 medlemmer i 2018

 12.488 medlemmer i 2017

12.370 medlemmer i 2016

13.338 medlemmer i 2015

12.154 medlemmer i 2014 

Offentlig økonomisk støtte til Dansk Karate Forbund

DIF – Danmarks Idræts Forbund modtager offentlige midler fra staten, som DIF udloder til de enkelte specialforbund, herunder Dansk Karate Forbund. Størrelsen af disse tilskud er bl.a. betinget af, hvor mange medlemmer Dansk Karate Forbund opgiver til Danmarks Idræts Forbund.

Netop fordi Dansk Karate Forbund, som eneste karateforbund, modtager offentlige økonomiske midler er det naturligvis vigtigt, at Dansk Karate Forbund har modtaget deres økonomiske støtte på baggrund af korrekte opgivne medlemstal gennem årene.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JKA Shotokan karate EM

$
0
0

Stavanger/Norge den 6. april 2019

Redaktionen Preben Nielsen

Norge stablede et forrygende EM på benene. Afviklet på 6 arealer i Stavanger idrettshall med start kl. 0900. Danmark stillede med 8 JKA fightere samt Zvonko Maric som dommer og landstræner Preben Nielsen som coach.  

Første mand på gulvet var Jost Rasmussen i herre senior kata. Jost tabte med flagene 3-1 til Arnold Chep fra Monaco. Tauhid Bukhari i junior herre kata mødte Fabio Rocha fra Portugal. Tauhid udførte en flot kata med det resultat at begge deltagere fik 2 flag hver. Desværre for Tauhid valgte Sushin den portugisiske deltager.

 Sif Rasmussen, Kira Kruse og Naya Sinvani stillede alle op i junior kvinde kata. Alle 3 udførte nogle flotte kataer, men det høje niveau bliver her meget tydeligt idet alle 3 ikke gik videre fra deres første runde. Naya tabte med flagene 3-1 til den senere sølvvinder; Diana Ananeva fra Rusland. Kira tabte med 3-1 til Liane Chircop fra Malta. Og Sif tabte 4-0 til den tidligere europamester Moa Scher fra Sverige.

 Efter frokost pausen gik kumite kampene i gang. I Senior herre kumite mødte Jost Rasmussen i første kamp Alistair Bevan fra England. Jost vandt efter en omkamp. Jost tabte næste runde til Dustin Deissler fra Tyskland.

 I junior herre kumite vandt Philip Markussen første kamp over Francesco Rizzuti fra Italien. Philip tabte i anden runde mod den senere europamester, Dmitry Didenko fra Rusland. Europamesteren fra 2018 Noor Kanamat mødte i første runde Martin Hana fra Tjekkiet. Noor nåede aldrig at komme rigtigt i gang. Og da tjekken fik tildelt en scoring med 2 sekunder tilbage af kampen var der ikke meget at gøre.

 Sif Rasmussen mødte i junior kvinde kumite Diana Rabih fra Sverige som hun tabte til. I senior kvinde kumite mødte Sofia Kanamat i første kamp Sarah Adjali fra England. Sofia scorede 2 wazari og vandt kampen før tid. I anden kamp var det Mahassen Jaffal fra Tyskland som stod på menuen. Igen blev kampen afgjort før tid på 2 wazari til Sofia.

I kvartfinalen mødte Sofia hjemmebane kæmperen Janette Hansen fra Norge. Det blev et tæt opgør og en meget hård kamp. De kæmpede første kamp uafgjort med en wazari hver. Et stykke inde i den nye kamp blev Sofia ramt meget hårdt på kæben. Med mistanke om en fraktur på kæben kunne Sofia ikke fortsætte kampen. Den norske deltager blev diskvalificeret for hård kontakt. Sofia kunne dog ikke kæmpe semifinalen senere på dagen og måtte derfor tage til takke med en 3. plads.

Danmark blev i junior herre hold kumite repræsenteret af Tauhid, Philip og Noor. Første kamp var mod England. Tauhid var første kæmper og han indledte med et superflot Ippon lidt inde i kampen. Noor var vores anden mand. Noor scorede 2 wazari og hermed var England besejret. Philip der i sin indledende kamp havde fået en lille flænge i det eneøjenlåg fik til opgave at passe på sig selv i en ubetydelig kamp. Englænderen scorede  2 wazari.

 I semifinalen stod kampen mod Rusland. Tauhid tabte første kamp med 2 wazari. Noor scorede et flot Ippon i sin kamp, så hvis Philip kunne holde kampen uafgjort ville Danmark gå i finalen. Philips modstander scorede desværre ippon på en flot nedtagning efterfulgt af en scoring. 2-1 til Rusland som også vandt finalen senere på dagen. Endnu en flot bronzemedalje til de danske deltagere. 

 

Resultatliste   

Klik her          

DM i Karate & Kobudo UKDK 2019

$
0
0

Fotos: Larus Frans Gudmondsson, Niels Rydal, Jesper F. Andersen

Tekst: Jesper F. Andersen, redaktionen 

BUDO i Virumhallerne 

Lørdag den 27. april blev der afholdt Danmarksmesterskaber i Karate og Kobudo i Virumhallerne. United Karate Of Denmark, UKDK, havde arrangeret Danmarksmesterskabet i samarbejde med Lyngby Karate Klub. Der var efterfølgende stor tilfredshed med valget af Virumhallerne, som var rigtig velegnet til afvikling af et DM i Karate og Kobudo både med hensyn til hallerne og den geografiske placering tæt på S-tog. Stævnet begyndte kl. 10 og sluttede kl. 17.

Dommerstanden ved DM

Mere end 30 dommere var med til at dømme de mere end 200 starter i Kata, Kumite og Kobudo. Der er stor interesse for at være dommer i UKDK, som tilbyder både national og international dommeruddannelse. Således kan flere af dommerne i UKDK se frem til at skulle dømme til det kommende Europamesterskab i WUKF, som afholdes til efteråret i Odense. UKDK råder allerede over flere dommere med international dommerlicens.

Ved DM havde dommerudvalget åbnet op for, at helt nye dommere også kunne være med til at dømme. De nye dommere opnåede værdifuld erfaring og uddannelse i løbet af stævnet. Dommeruddannelsen i UKDK indbefatter både uddannelse indenfor Karate og Kobudo.

Værdier og normer fra Budo

Stævnet var præget af god opførsel, respekt og fokus på normer og værdier fra Budo.

Rigtig mange af kæmperne ved DM deltog i både Kata og kumite og enkelte vandt tilmed medaljer i begge kategorier. Kobudo var med til at skabe nogle rammer, hvor traditionerne og kulturen i Budo var ekstra mærkbar. Flere Kobudo udøvere deltog også i Kata, hvor de opnåede medaljer.

Flere dommere og dojoledere gav efter stævnet udtryk for, at det var ligesom at være til DM i gamle dage i Baunehøjhallen. Om det er godt eller skidt må være op til læseren at vurdere.

 Klasser i Kata og Kumite

I karatedelen var der klasser i Kata, Holdkata, Kumite Ippon, Kumite Nihon og Kumite Sanbon. Der var rigtig mange UKDK landsholdskæmpere, der deltog ved DM, og de var naturligvis med til at løfte niveauet. Der blev således kæmpet ganske hårdt om titlerne i flere af klasserne, hvor niveauet var absolut internationalt. Stævnelægen måtte i disse intensive kampe af og til ind og give førstehjælp. En enkelt kæmper blev desværre kørt på hospitalet efter, at være ramt af et ushirogeri i maven. 

Første Danmarksmesterskab i Kobudo

Som noget helt nyt blev der afviklet DM i Kobudo med fire klasser:

Advanced long weapons, Advanced short weapons, Intermediate long weapons, Intermediate short weapons

Kobudo er en del af WUKF som UKDK hører under. Ved seneste EM i WUKF på Malta var der stor tilslutning til Kobudo-klasserne. Kobudo er således organiseret i WUKF med repræsentanter fra hele verden inklusive Okinawa.

I Danmark er tilslutningen til Kobudo voksende. Der var således rigtig fin opbakning til det første DM i i Kobudo med deltagere fra følgende klubber:

Joshinkan Copenhagen, Haslev Karate Skole, Dragør Tokushinryu Kobudo, Valby Tokushinryu, Hvidovre Karate Skole, Ulfborg KarateKlub, Ballerup Kyokushinkai og Shingoryu Hørsholm

Der blev forevist rigtig mange flotte våbenkata, som blev bedømt ud fra de samme kriterier, som man dømmer efter i kata. Der var også mulighed for, at de knap så rutinerede Kobudoudøvere kunne stille op, hvilket passer rigtig godt ind i UKDK`s overordnede politik om stævneadgang, nemlig, at der skal være plads til alle. Kobudo klubberne gav efterfølgende udtryk for, at de havde følt sig rigtig godt modtaget i UKDK, som de også fandt velfungerende som organisation. Kobudo vil også fremover være en del af Kodomo Cup i UKDK.

Vil du læse mere om Kobudo, kan du læse artikel af Lars F. Andersen sensei her.

Resultatliste

Links til fotos

Rejseberetning Tokyo

$
0
0

En rejseberetning fra Tokyo

Charlottenlund Shotokan karateklub og Hørsholm karateklub har netop haft 10 karateudøvere i Japan, hvor der var rig mulighed for at træne med nogle af de bedste japanske karatekæmpere. På trods af at begge klubber hører til et område, der populært betegnes som Whisky-bæltet, så var der ikke meget whisky-bælte stil på turen. Rejsen gav desuden mulighed for lidt sightseeing. Kort sagt, det var en rejse, som gav minder for livet.

Af Thomas Bugge Johansen og Thor Lauridsen Stæhr begge fra CSKK samt Bertel Sonne Jørgensen, Hørsholm Karateklub

Foto: Peter Bugge Johansen, CSKK

Træningen

Det er velkendt, at de bedste karateudøvere i JKS, træner på det japanske karatehovedkvarter i Tokyo eller på Teikyo Universitet lidt udenfor Tokyo

Opvarmningen på Teikyo University

De 10 udøvere var taget til Tokyo på et træningsophold i påsken, som varede i 9 dage og  bestod af 3 timers daglig træning, hvilket i sig selv kræver god fysik, viljestyrke og karatetekniske færdigheder for at komme helskindet igennem. Den første træning foregik umiddelbart efter ankomsten med 11 timers flyvetur og jetlag i kroppen. Men stolte og modige danskere ser ingen problemer med 2 timers eftermiddagstræning i det fremmede land efter en lille flyvetur. Træningen blev efterfuldt af mad og drikkelse efterfulgt af søvn. Det var første dag i Tokyo.

De fleste træninger foregik på JKS Honbu dojo i Tokyo under ledelse af Sensei Kosho Kanayama 7. dan og Sensei Takashi Yamaguchi 7. dan. Der blev gennemført to daglige træninger fordelt på 1 time om formiddagen og 2 timer om aftenen. Træningen på JKS Honbu dojo bestod både af kihon, kata og kumite. Der var en synlig forskel mellem træningen i Danmark og Japan, som kan reduceres til tre komponenter. De japanske karatekæmpere havde et meget højt teknisk niveau, som gjorde dem til en meget dygtige træningspartner. Endvidere var træningstempoet konstant højt og krævende. Endelig var træningen hård med mange gentagelser af kihon, hvilket var kombineret med anden fysisk træning.

Det er formentlig en sandhed, at den hårdeste form for karate er træning med endeløse gentagelser. Dette udsagn synes under alle omstændigheder bekræftet, når der indgår cykelslanger i træningen. Det gælder uanset om cykelslangen er bundet til ens ben eller man skal holde fast i dem med hænderne.

De danske udøvere på JKS Honbu dojo med Sensei Takashi Yamaguchi 7. dan

Heldet var med de nordsjællandske udøvere under opholdet, idet Shihan Masao Kagawa 9.  dan besøgte JKS Honbu dojo under en formiddagstræning. Hvorvidt det var træningsindsatsen, de danske karate kvaliteter eller andre faktorer, som resulterede i invitationen, skal være usagt. Det er dog en kendsgerning, at Kagawa-shihan, som er øverste chef på Teikyo universitet inviterede de 10 nordsjællændere til 2½ times eftermiddagstræning på Teikyo University. I fodboldens verden svarer dette til at træne på Camp Nou med Barcelonas 1.hold.

Hvilken oplevelse var det ikke at træne under ledelse af Kagawa-Shihan sammen med nogle af de bedste japanske karateudøvere! Det var udfordrende og krævende. Men udbyttet af træningen var en mental booster og inspiration til efterlevelse.

På Teikyo University sammen med Shihan Masao Kagawa 9. dan

Fra højre mod venstre: Malene Krause, Sensei Saori Okamoto, Thor Stæhr, Thomas Johansen, Shihan Masao Kagawa

Lidt sightseeing

På trods af at hovedformålet med rejsen til Japan var karatetræning, så var der også lidt tid til sightseeing i Tokyo og omgivelser med Sunshine 60, Meji templet og Park Hyatt ”New York Bar”. På hotel new Otani havde vi også en pragtfuld ”dining in the sky” madoplevelse på 17. etage med 360 graders udsyn over Tokyo, som markerede afslutningen på en fantastisk tur til Tokyo.

Baseret på vores erfaringer og oplevelser kan et træningsophold i Japan uden forbehold anbefales til motiverede karateudøvere, som gerne vil udvide sine karatemæssige, kulturalle og mentale horisonter. Træningsopholdet bidrager ganske enkelt til ens personlige og karatemæssige dannelse.

Først og fremmest en stor tak til Sensei Jesper Markvardsen for at arrangere turen og vores øvrige 6 karatevenner for deres engagement, positive sind og mentale opbakning på turen.

PRAKTIKANT TIL WUKF EM2019 i Karate i Odense!

$
0
0

Vil du være med til at planlægge og gennemføre WUKF EM i Odense?

Som eventmanager for WUKF EM søger jeg en ambitiøs praktikant, der gerne vil sætte sit præg på den hidtil største karateevent i Danmark!

Interesseret – så læs opslaget og send din ansøgning senest den 27. maj. Har du spørgsmål – ring 4026 0198

På forhånd mange tak!

Vh.

Jørgen Hansen

Direktør

Ystad international JKA Cup 2019

$
0
0

 

Foto/Tekst: Jacob Kruse, Rønne shotokan karate klub

 Lørdag D 11/5-19 var Rønne Shotokan Karateklub til Ystad Cup som havde  40års jubilæum. Det var et rigtigt godt stævne med 300 starter. 

Vi havde 11 kæmpere og dommer Brian Chabert  med, og fik 9 medaljer med hjem til Bornholm.  Brian Chabert dømte hele dagen og
det var en god dag med en masse god karate og nogle dygtige dommere.

Resultater

Dino Ljajic bronze kata
Mie Mølbak bronze kata 
Ditte Faber bronze kata
Laura Madsen sølv kumite
Mette Andersen bronze kumite
Sofie Hartelius bronze kumites i kate 
Jacob Vilhelmsen guld kumite
Kira Kruse bronze kata og guld i kumite
Carsten Hansen endte på en 7 plads i kata 
Sofie Bratkov var med for første gang, men tabte desværre sin første kamp med en enkelt wasari
Katrine Petersen endte på en 9 plads i kata 

 

CAMP HIMMERLAND – FULL CONTACT KARATE

$
0
0

 

Tekst/foto: Sensei Kim Trier Larsen

Himmerland Martial Arts Academy

Forrige weekend, var Vesthimmerland for første gang vært for en International Karate Lejr, CAMP HIMMERLAND – FULL CONTACT KARATE, med deltagere fra hele verdenen.

Det var Himmerland Martial Arts Academy, der havde arrangeret CAMP HIMMERLAND, som blev afholdt på Farsø Efterskole.

CAMP HIMMERLAND har været en årlig tilbagevendende begivenhed, siden 2014, men i år var det første gang, at der var andre nationaliteter med.

Der var mange nationaliteter samlet, blandt andet: Japan (dog bosat i Danmark og Tyskland), Tyskland, Danmark, Grækenland, Canada, Sverige og Spanien.

Det blev 3 dage med masser af Basis træning, Kamp træning og Kata træning, men også en masse hygge.

Børn, Unge og Voksne på tværs af landet og nationaliteter, brugte weekenden på at lære nye ting, men også forbedre ting de allerede kendte til.

Det var utroligt overvældende at der var 22 SORTBÆLTER som deltog på CAMP HIMMERLAND. Det ser man ikke så tit i Danmark.

Flere af dem, var endda 4.Dan og derover.

Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på CAMP HIMMERLAND og ser allerede frem til næste år..

Nu er planlægningen gået igang, til det kommende Danmarks Mesterskab i Modereret Knock Down Karate, som afholdes den 5. oktober 2019 i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø.

Danmarks Mesterskaberne 2019, er igen i år støttet af Vesthimmerlands Kommune.

Vi håber mange deltager både til CAMP HIMMERLAND næste år, men helt klart også til Danmarks Mesterskaberne, som i år også vil have Veteran Klasser for folk over 40 år.

“Vi er meget glade for at Vi og Vesthimmerlands Kommune kan få lov til at blive promoveret på både landkort og verdenskort, ved hjælp af vore arrangementer.” meddeler Kim Trier Larsen, Formand for Himmerland Martial Arts Academy.

 

Shuri Ryu Danmarks Sommerlejr 24 – 26 maj 2019

$
0
0

Tekst/Foto:Henrik Vandrup 

Bosei Idrætshøjskole lagde endnu en gang en velvalgt ramme om Shuri Ryu Danmarks sommerlejr 2019, hvor karatekaér fra hele landet havde sat hinanden stævne.

Lejren var bygget op på den måde at fredagen startede med en fællestræning hvor stilartens øverste instruktører Kyoshi Vitus Bilking 8. Dan, Kyoshi Niels Larsen 7. Dan og Shihan Arne P. Nielsen 6. Dan hver især stod for en indledende seance. Alle 3 Instruktører havde nogle gode og spændende øvelser med i posen, som fik sveden frem på panden hos deltagerne.

Om lørdagen var dagen delt op i forskellige klasser, hvor eleverne blev undervist af instruktørerne i så forskellige emner som alternativ bunkai på kata, sparketeknik, Goshinjutsu, kata, kobudo og kumite. Lørdag formiddag var desuden dedikeret til en ene af årets to National Gradueringer, hvor de, som skal gradueres fra 3. Kyu og op, går til prøve.  Det var en hård prøve hvor eleverne kom vidt omkring i stilartens mange facetter foruden det fysiske pensum, som også er en del af pensum til de forskellige grader.

Et af højdepunkterne var Kyoshi Vitus Bilkings undervisning. Selvom han er ramt af en uhelbredelig kræftform står han stadig stærkt på gulvet og han deler gavmildt ud af hans store viden og erfaring.

Lørdag aften blev resultatet af formiddagens graduering afsløret, og stor var glæden over at alle var bestået og især at vi blev beriget med to nye shodan, Flemming bundesen og Jørn skifter Andersen fra Kolding og en ny Nidan Casper Tøttrup fra Århus.

Søndag gik formiddagen som lørdagen med forskellige klasser efterfulgt af en anden af lejrens traditioner: Den afsluttende fysiske træning som Sensei Dennis Lerche fra Århus dojoen stod for i år. Der blev svedt og grint over strabadserne, inden lejren sluttede med den traditionelle fejren af de nye shodan med et stød i maven fra hver deltager. Herefter var det bare at ønske hinanden tak for en dejlig lejr og på gensyn i 2020.   


Træningsweekend i Luzern, Schweiz

$
0
0

I weekenden 31/5 til 2/6 deltog Hørsholm Karateklub sammen Charlottenlund Shotokan Karateklub(CSKK) i en træningslejr i Luzern, Schweiz. Instruktørerne denne weekend var Sensei Yutaka Koike 5.dan JKS som er chefinstruktør i Schweiz samt vice-chefinstruktør i Schweiz Sensei Beat Frey 5.dan JKS, Sensei Shinji Nagaki 5.dan JKS HQ i Japan og Hørsholm karateklubs Jesper Markvardsen 6.dan JKS.

Der var træning for alle niveauer og inddelingen var som regel 10-4.kyu, 3.kyu-1.dan og 2.dan->.

10-4.kyu af Morten Nielsen, Hørsholm Karateklub:

Jeg deltog på holdet med “farvede” bælter, dvs. for dem, der endnu ikke har opnået brunt eller sort bælte.

Det farvede hold bestod af børn og unge samt voksne som mig selv, der er startet til karate i en sen alder. Vores hold havde fokus på at udføre basisteknikker korrekt.

Træningen var inddelt i 1-times moduler, så vi hele tiden fik en ny træner og nye input. I selve træningerne oplevede vi også nye kombinationer eller sammenhænge, som vi ikke ser i den daglige træning.

Sensei Beat Frey, 5. dan fra Bern, Schweiz fokuserede på teknikker indenfor kumite, dvs. kamptræning. Vi blev undervist i stød og spark i flydende bevægelser uden stop med korrekt kropstilling og tvist af hoften. Vi øvede vi hurtig reaktionsevne og helhedsfokus under strategien “sen no sen”, der betyder at man reagerer hurtigt på modstanderens bevægelse og iværksætter både parade og modangreb inden modstanderen har fuldført sit eget angreb.

Sensei Jesper Markvardsen, 6. dan. Hørsholm Karateklub, underviste i korrekt udførelse af stød og spark i sekvenser under anvendelse af de 3 første basisstillinger i karate Zenkutsu Dachi,  Kokutsu Dachi og Kiba Dachi. Vi udskiftede stillinger i kendte kataer med andre og blev således udfordret både mentalt og på fleksibilitet og balance. I en anden træningssession øvede vi særligt sparkene Kekomi (sidespark) i langsom gengivelse og nidan geri (dobbeltspark med hop).

Sensei Yutaka Koike, 5. dan fra Schweiz viste øvelser som vi normalt ikke træner. Bla. teknikker til frigørelse fra et halsgreb, greb i kraven (både stående og liggende) samt kvælertag bagfra. Mange af bevægelserne er alle hentet fra kendte kata’er og gav derfor en aha-oplevelse. Sensei Koikes træning kunne forstås på mange niveauer så den talte til både sortbælter og børn. Det farvede hold øvede parader med brug af begge arme (Shuto-uke) ved stød mod hovedet eller brug af kun en arm ved spark og stød, som en elefant med sin snabel.

Sensei Shinji Nagaki, 5. dan, Japan fokuserede på helt basal karatetræning for at huske os på korrekt kropsstilling (hanmi/shomen) og at holde samme højde uanset hvilken teknik der udføres. Vi udførte kihon, gohon kumite og en kata hvor vi tilføjede et spark for hvert stød.

Alt i alt en begivenhedsrig weekend med masser af træning og socialt sammenvær. Vi havde et engageret trænerteam, der sørgede for at alle fik noget ud af træningen uanset niveau. Og der blev taget godt hånd om os, så alt vedrørende vores ophold i Luzern fungerede perfekt.

3.kyu-1.dan af Sarah Fox, CSKK:

På holdet, fra 3.kyu, til og med 1.dan havde vi fornøjelsen af at træne hele 5 timer med Nagaki-sensei. Fredag aften brugte vi to timer på at gennemgå alle fem Heian kataer og bassai dai. Han opdelte træningen således, at vi først blev talt igennem kataen, og derefter gik sammen to og to, for at gennemgå hinandens kata, og eventuelt rette, samt forbedre teknikker. Der blev også lagt stor vægt på kumite træning under timerne, hvor vi fokuserede på timing og afstand. Humøret var altid i top med Nagaki-sensei, og han formåede med humor, at fange alles opmærksomhed. Med Koike-sensei, blev vi indledt til en anden form for kata træning, hvor vi gennemgik bunkai for diverse kataer. Ligegyldigt niveau, bliver man hurtigt udfordret under Koike-senseis træning. Til Jesper-senseis undervisning blev holdet sat ud for en hel time med fokus på spark. Vi startede på hænder og knæ, og arbejdede med kernen af sparkene. Det førte til ømme ben dagen derpå, men ikke mindst en følelse af at have forbedret sin teknik. Beat-sensei var altid klar til at hjælpe med at forklare de ikke helt simple kombinationer, vi blev sat i gang med. Alt i alt en weekend med fantastisk træning, afsluttet med et mini stævne, hvor vi blev sat op i mod karateka’er fra Schweiz.

 2.dan-> af Brian Friis, Hørsholm Karateklub:

Vi ankom fredag til Luzern kl. 14:15 og havde god tid til frokost i byen hvor sommeren præcis havde meldt sin ankomst. Nagaki Sensei og Beat Sensei, tog i mod os ved Hovedbanegården. Træningen begyndte kl. 18:00 og vi fik 1 time trænings med Jesper-Sensei, 1 time med Beat-Sensei  og 1 time med Nagaki-Sensei.
Kæmperne fra Schweiz var super glade for vores selskab, hvor de fleste jo havde mødt hinanden ved selvsamme arrangement 2018.
Lørdag:
Koike-Sensei var ankommet til morgentræning til alles overraskelse. I følge planen skulle han først komme til aftentræningen, men han havde fået fri fra familien, og havde besluttet at udnytte situationen og deltage allerede fra morgentræningen, så stemningen blev lige rykket 1 gear op.
Vi startede lørdagstræningen med 1 time med Jesper-Sensei, hvor der blev arbejdet intensivt med Keri-waza især mawashi-geri og ura-mawashi-geri fik meget fokus. Derefter fik vi 1 time med Nagaki-Sensei hvor vi trænede kata Gankaku.
5 timer til afslapning eller en tur i byen efter fælles foto i Dojo’en og træningen startede igen kl. 17:00. 2 timer med Koike Sensei for de ældre(+35 år) med masser af applications (Bunkai) til bla. kata Bassai-Dai og Gojushiho-Sho. Tydeligt at se hans erfaring med Krav-Maga med nærkamp og låse teknikker. Casper-senpai fra CSKK var figurant og tog det i “stiv arm” til stor underholdning for resten af holdet. Gruppen under 35 år fik trænet 1 times kumite med Nagaki-Sensei og var ganske godt tilfredse med niveauet.
1 enkelt 2.dan graduering og instruktørprøve blev afholdt Inden et veltrængt besøg på en Italiensk restaurant med Champions league fodbold på mobilen – Liverpool vandt selvfølgelig!
Ganske hyggeligt med en masse danskere og schweizere på restauranten, hvor der var svært at rejse sig fra stolen med den gode stemning og fantastisk vejr.

Søndag fik vi 1 times træning med Koike-Sensei, hvor vi fortsatte med gennemgang af Gangaku og masser af applications (Bunkai) der væltede ud i en lind strøm. Måske i overkanten for nogle af deltagerne, men meget inspirerende.
Derefter havde vi 1 time med Nagaki Sensei med Kumite øvelser og fokus på multiple Spark.
gedan/chudan/Jodan Keri-Waza så hofterne blev varme inden vi gik i gang med vores mini- stævne med både fri kata / kumite shobu-ippon for både mænd og kvinder. Alle fik minimum 2 runder i både kata og kumite.
Temperaturen om Søndagen sneg sig op på 28 gr. Alle nød turen hjem med fælles mobning og lidt reflektion over udbyttet fra en intensiv weekend med hele pakken.

 

 

 

Dansk succes ved WUKF VM i Karate, Bratislava

$
0
0

Tekst: Pernille Hjort

Fotos: Forskellige forældre

UKDK landsholdet ved VM i Karate og Kobudo 

Det danske UKDK landshold deltager ved VM i Karate og Kobudo i Bratislava. VM truppen tæller 66 personer fra Danmark og landsholdet  udgør 45 starter fordelt med 29 i kata og 16 i kumite samt tre katahold og fire kumitehold.  Artiklen opdateres løbende. 

Fredag ved VM

VM’s 1. dag er veloverstået med helt fantastiske resultater.

Vi har vundet medaljer i 7 ud af 12 starter i dag – 3 guld medaljer, 2 sølv, 1 bronze og enten guld, sølv eller bronze i Hold Kumité Rotation, som afgøres søndag.

Guldmedaljer:

· Hold Kata Mini Cadet 13-årige: Mille Hapiac Bilsgaard, Andrea Heinesen og Gabrielle Lekach

· Hold Kata Cadet 16-17 årige: Frederikke Landmose, Rebecca Piron Kirketerp og Hannah Poulsen

· Kata All Styles 46-50 årige: Malene Kirkeby

Sølvmedaljer:

· Hold Kumité Shobu Ippon Cadet 16-17 årige: Nikoline Graan, Naya Corydon Sinvani og Maria Maaouni

· Hold Kumité Rotation Shobu Ippon Cadet 16-17 årige: Nikoline Graan, Naya Corydon Sinvani og Maria Maaouni

Bronze:

· Kata All Styles 46-50 årige: Gitte Schmidt Carlsen

Semifinale søndag:

· Hold Kumité Rotation Shobu Sanbon Junior 18-20 årige

I morgen har vi naturligvis også forventninger om at gøre det godt med i alt 26 Kata starter.

Held og lykke til alle!

VM lørdag

VM dag nr. 2 blev en dag med 4 VIRKELIG flotte medaljer og rigtige mange semi- og finalepladser.

Kun 3 kæmpere ud af 23 nåede ikke i en semifinale – og vi taler om puljer fra 20-67 deltagere. Dvs. 20 semifinaler, hvorfra vi gik i 7 finaler og tog 4 medaljer.

Men det blev også en dag med mange skuffelser, hvor performance var i top, men hvor flere kæmpere missede en bronzemedalje med 0,1 point, en finale eller en semifinale. Så vi har i særdeleshed haft både glædes- og skuffelses-tårer i dag.

Kæmpe stort tillykke til de 4 medaljetagere, som er:

· Kresstine Brusen Jensen, der vandt sølv i Kata Cadet for 16-17 årige.

· Gabrielle Lekach, der vandt sølv i Kata Mini Cadet for 13 årige.

· Andreas Heinesen, der vandt bronze i Kata Mini Cadet for 13 årige.

· Jonas Graan, der vandt bronze i Traditionel Kata for 14-15 årige.

Og et lige så stort tillykke til de 5, der var lige ved og næsten med en 4. plads:

· Mark Frederiksen, Mikkel Teilman og Emil Kirketerp Hansen i Hold Kata ud af 19 hold

· Dagbjørt Larusdottir i Kata for 12 årige brun og sort bælter i en pulje med 28 deltagere

· Sara Poulsen i Kata Cadet for 16-17 årige i en pulje med 37 deltagere

Også tillykke til jer der fik en flot placering til jeres første VM, til alle jer, der leverede jeres bedste resultat til et VM, og til alle jer, der marginalt missede en finale eller semifinale.

I morgen står den på kumité, hvor vi selvfølgelig også håber på at nå i både semifinaler og finaler.

Oshiro Zenei sensei 8. dan i Danmark

$
0
0
Tekst/Foto: Stig Hoeffner
Som annonceret besøgte Oshiro Zenei (8 dan) igen i år Ølby Bersærker Dojo, for at afholde et seminar. Han var i år ledsaget af 2 assistenter Said Slimani (7dan) og Patrick Matinier (5dan).
Oshiro er født og opvokset på Okinawa, men bor i Paris. Han er teknisk ansvarlig for Goju-ryu karate og Kobudo i det Franske Karateforbund og Europæisk ansvarlig for Goju-ryu Shodokan  ikke at forveksle med shotokan.
Den åbne del af seminaret blev afholdt søndag den 30.  juni. Om formiddagen blev der trænet Goju-ryu karate med hovedvægt på ju-delen, dvs. den bløde del af Goju. 
Efter en pause blev der om eftermiddagen arbejdet med Matayoshi-ryu kobudo, 1 serie i Bo og Sai og første kata.
Deltagerne var tilfredse omend noget svedige.
De næste par dage var der tid til lidt turisme i København, men også til at gennemgå nogle  videregående aspekter af Matayoshi-ryu. 
Desværre var der ikke ret mange  udøvere af Matayoshi-ryu i Danmark, der havde niveauet til at deltage.
Alt i alt et meget vellykket arrangement!

Chilener og dansker krydser landegrænser for fortsat at udvikle deres viden

$
0
0

Foto/tekst: Cecilie Bradsted Pedersen

Concepcion, fredag D. 5. juli

Takket være udvekslingerne støttet af Seishinkan organisationen har flere Isshinryu udøvere haft muligheden for mødet med nye kulturer.

Det var meget specielt for Yhara at deltage ved Shin Go Ryu Cup i Danmark, ikke kun fordi hun vandt førstepladsen i sin katagruppe, men også fordi hun fik tildelt titlen “beste tekniker”. Dette var netop specielt fordi hendes bror, Diego som også bor i Skandinavien, havde vundet samme titel kun få år forinden. Denne gang var det dog Yharas tur til at repræsentere Chile, hendes landsdel og ikke mindst hendes meget stolte familie.

Den sygeplejerskeuddannede og shodan Isshinryu karateudøver oplevede udvekslingen, med motivation i et af de største ønsker for Seishinkan organisationen, at elever kan danne tætte relationer på tværs af landegrænser og kulturer og derved udvikle kampsport gennem opfattelsen af budo (vejen for både det psykiske og mentale til at opnå samhørighed mellem krop og sind).

Skandinavien 

I denne sammenhæng tilbragte Yhara en måned i Skandinavien, boende hos den danske karate brunbælte, Cecilie Bradsted, som også er elev i en Isshinryu skole. “Det specielle ved karate er, at ethvert land, når de udøver karate, ubevidst naturligvis inkluderer en stor del af deres kultur og når du så træner i et fremmed land bliver du enormt hurtigt indsluset i det enkelte lands kultur og omgivet af dets folk. Derfor er denne slags udvekslinger så givtige” siger Yhara, der også modtog en førsteplads ved DM i UKDK.

Disse øjeblikke tillod hende at opleve en anderledes mentalitet med respekt for kampsporten, selvom essensen egentlig er den samme. “ Der er det en fritidsinteresse, modsat her, er det ikke på samme måde muligt for dem at gøre karatetræningen til deres erhverv. Derfor træner du det udover dine almindelige arbejdstid, og det bliver på den måde noget man aktivt prioriterer” forklarer Yhara der også deltog i undervisning hos Lars Andersen Sensei 7. Dan Kyoshi og undervisning i Martin Frederiksen Senseis dojo.

Hun tilføjer, at når danske studerende forlader gymnasiet er det ikke ualmindeligt at de tager et eller to år hvor de arbejder, opnår nogle livserfaringer og samtidig har tiden til at vælge det rette studie.
Dette er tilfældet for Cecilie Bradsted (20), som bor en måned hos Yhara og hendes familie i Concepcion, netop for at få førstehåndsoplevelsen af den chilenske kultur samt at deltage i både karate, kobudo og kendo som tilbydes i Seishinkan.

“Mit første indtryk af det chilenske folk, var at alle er enormt udadvendte og varme. En forskel der slog mig, var noget så banalt som den måde vi hilser på hinanden. I Danmark giver vi altid hånd første gang vi møder hinanden, hvilket til sammenligning med kindkysset måske godt kan lyde mere distanceret, men det er noget vi i Danmark forbinder med respekt og ordentlighed. Men jeg har haft en enormt god oplevelse, det er også min første gang i Sydamerika generelt” udtaler Cecilie, som rejser hjem til Danmark d. 10 juli og forhåbentligt skal starte på retorikstudiet ved Københavns Universitet.

UDVEKSLINGEN

Osvaldo Rodriguez Sensei, 7. dan sort bælte, grundlægger af Seishinkan og Yharas far fremhæver til begge sportsudøveres oplevelse at “uddelingen mellem Chile og de europæiske lande som Sverige, Rumænien, Danmark, men også USA og Okinawa til forfinelse, unægteligt vil give karateudøvere fra forskellige kontinenter en kulturel rigdom og teknisk udvikling til at forstå Budos sande dimension” dette udtaler den idrætsuddannede underviser, der også til tilskrive sig talrige rejser til Okinawa. 

SABAKI CAMP 2019 med Kancho Ashihara

$
0
0

Tekst/foto: David Lenikus 

Den årlige DAO (Dansk Ashihara Organisation) SABAKI Camp fandt sted på Bosei Idræts efterskole i Præstø fra torsdag den 4. til søndag den 9. juli 2019. I år havde vi den ære at være vært for Kancho Hidenori Ashihara og Koichiro Saiki, Shihandai fra Honbu i Matsuyama, Japan. 200 karate ka var samlet på Bosei, og vores japanske gæster tiltrak mange deltagere fra Rumænien, Canada, Rusland, Spanien, Norge og Sverige. 35 Sortbælter instruerede på de 16 træninger i løbet af de fire dage. Mange af de 16 træninger blev delt i 5 hold med fokus på børn, juniorer og voksne med forskellig erfaringbaseret på grader. Hvert hold havde to instruktører. Planlægning, koordinering og hurtige tilpasninger var vigtige for at sikre en smidig gennemførelse af en sådan begivenhed, især med det meget skiftende danske vejr. Alt var nøjagtigt planlagt, og Kancho startede den første træning kl. 16.00 torsdag, til tiden. Træningen fokuserede på Kihon, grundlæggende bevægelser og SABAKI. 

Fokus på Teknisk træning og SABAKI

Teknisk træning og SABAKI var tydeligt i fokus ved lejren. Kancho havde mange undervisningslektioner på alle niveauer for børn, juniorer og voksne.

Kancho Hidenori Ashihara har været Kancho i næsten 25 år, og vi oplevede tydeligt hans fokus på at raffinerer SABAKI bevægelse og kontrollere modstanderen. Nogle eksempler på Kanchos undervisning var: 

•       Sørg for at styre modstanderen, når du kaster ham i forlæns kast – så du ikke åbner for modangreb, fordi du har for store bevægelser.

•       Pas på, at du ikke har for store 45 grader stillinger, prøv at komme direkte – kom tæt og eksplosivt.

•       Og meget vigtigt, du bør tilpasse SABAKI-teknikker – (oversat kampkontrol), til ’Case by Case’, fordi alle udøvere er forskellige. SABAKI bør være effektiv, ikke altid yndefuld. 

Kancho have mange andre gode rettelser og øvelser som vi kunne arbejde videre med hjemme i Dojoerne. Træningen med Kancho var meget inspirerende og viste igen, at Ashihara karate er et meget gennemtænkt system. De øvrige instruktører fulgte Kancho’s undervisning og viste kombinationer til forskellige angreb, hvorefter vi arbejdede sammen to og to for at træne kombinationerne.
Da instruktørholdet omfattede Sensei’s og Senpai’s fra Rumænien, Sverige, Norge, Rusland og Danmark var der mange forskellige kombinationer, men der var en tydelig forankring i Kancho’s SABAKI bevægelser.


Graduering med Kancho Ashihara

Graduering er altid et af højdepunkterne på sommerlejren. I år var gradueringen af særlig stor interesse, fordi aspiranterne havde mulighed for at blive gradueret og evalueret af Kancho Ashihara.

 39 karate ka var klar lørdag morgen til graduering.

Testen startede med teknisk evaluering, kata og kata bunkai.

2 ½ time senere ankom resten af ​​lejren for at hjælpe med one-way SABAKI og kampe. Energien, fokus og intensitet i denne del af gradueringen er altid en af de bedste oplevelse på lejren. I år skuffede bestemt ikke. Mere end 300 kampe skulle der til, og efter fire intense timer, kunne vi lykønske alle 39 kandidater med deres nye grader.

De nye grader var:

2 graduerede til 4. Dan

  • 4 graduerede til 3. Dan
  • 6 graduerede til 2. Dan
  • 14 graduerede til 1. Dan
  • 8 graduerede til 1. Kyu
  • 5 graduerede til 2. Kyu 

Denne graduering var en af ​​de største i de seneste år med aspiranter fra 6 forskellige lande.

STORT TILLYKKE til alle.

Ashihara SABAKI World CUP 2020 i Bucharest, Rumainen

Alle Branch chiefs mødes på lejren for at beslutte, hvem der skal være vært for Ashihara SABAKI World CUP 2020.

Rusland og Rumænien kom begge med nogle gode forslag til hvordan de ville håndterer rollen som værtslande. Rusland præsenterede Voronezh som den mulige værtsby. Rumænien præsenterede Bukarest.

Bukarest, Rumænien blev valgt med 11 for Rumænien mod 5 stemmer for Rusland. Alle Branch chiefs ved sommerlejren havde én stemme. Rusland og Rumænien fik ikke lov til at stemme.

Den 7. Ashihara SABAKI World Cup vil dermed blive afholdt i Bukarest, Rumænien, Stævnet vil finde sted fra den 6. til den 8. november 2020.


Styrkelse af Ashihara NIKO

Ved sommerlejren annoncerede Kancho at han ønskede at styrke Ashihara New International Karate Organisation (NIKO), samt forberede organisation til fremtidig vækst.

Kancho foretog en række udnævnelser for at sikre denne udvikling.

Sensei Brian, Danmark blev udnævnt til Area Manager for Danmark. Area Manageren har ansvaret for at arbejde tæt sammen med Honbu, og medlemmer og branches i et bestemt land. Sensei Brian vil dække alle DAO-medlemmer og de 10 danske branches.

Sensei Jesper Sørensen, Danmark, Sensei Dan Matusea, Rumænien, Sensei Nicu Dascalu, Rumænien og Sensei Sjaakha Sjaakhaemkaerzeajeve – Rusland blev udnævnt til Shihandai. Shihandai er ikke et bestemt Dan niveau eller geografisk placering. Shihandai vælges af Kancho blandt Sensei og Senpai, og er dem der viser den bedste forståelse og udførelse af Ashihara Karate. Shihandai skal således kunne formidle Ashihara Karate uanset alder, nationalitet og Dan grad.

STORT TILLYKKE med det nye udnævnelser

Fra venstre:

Brian Hansen –Sensei, Area manager for Denmark, Kancho Hidenori Ashihara, Honbu Japan

Fra venstre:

Jesper Sørensen – Denmark, Shihandai, Dan Matusea – Rumania, Shihandai, Nicu Dascalu – Rumania, Shihandai, Sjaakha Sjaakhaemkaerzeajeve – Russia, Shihandai

Fokus og sjov

SABAKI Camp er en god blanding af fokuseret træning og sjov. Ashihara er en stor familie, og derfor er lejren en familiesammenkomst, hvor vi – mødes og hilser på hinanden – vi træner og sveder – vi har det sjovt og leger sammen.

Billederne herunder er snapshots af den mere afslappende del, af det, at være sammen.  Sayonara fest blev fejret lørdag aften, og var som særligt meget populært blandt børnene. Der blev serveret med popcorn, sodavand og vist film. Morten fra Bosai og hans team af ‘Red Samurai’ (hjælperne) tog sig godt af os under lejren. Måltider, kaffe og kage var altid klar til tiden. Tak til hele holdet. Det er altid en stor fornøjelse at være på Bosei.

Afslutningsvis lovede Kancho Ashihara at være tilbage i Danmark til SABAKI Camp i 2021. Vi ser nu allerede frem til hans besøg.  TAK TIL ALLE for en fantastisk SABAKI Camp og vi håber at se mange af jer igen næste år. SABAKI Camp 2020 finder sted fra den 2. til den 5. juli 2020.

Besøg ved Ashihara SAKURA Træ på Langelinie

Efter SABAKI Camp besøgte Kancho og Saiki Shihandai Ashihara SAKURA Kirsebær træet i Langelinie Park. Træet blev doneret i 2017 af Ashihara Kaikan i håb om at japansk kultur vil blive bedre kendt i Danmark – OSU.

Træet blev plantet under Københavns SAKURA festival i 2017. Kancho besøgte også træet i 2017. Træet er et ungt stærkt japansk Kirsebærtræ og er det eneste SAKURA træ i Langelinie parken, som ikke er doneret af Andersen Bageri.

 Lad os afslutte disse minder fra SABAKI Camp 2019 i den kølende skygge af ​​Ashihara Kaikan kirsebærtræ med nogle af tankerne Kancho og Shihandai delte med er os under deres ophold i Danmark

I Budo, er følgende vigtigt både i konkurrencer og i det sociale liv.

  1. Opnå ro i sindet (sindsro)
    平常心
  2. Undgå at krænke og undgå selv at blive krænket
    油断しない
  3. Tøm dit sind for forstyrrende tanker
    心のゆとり
  4. Tænk på hvor den anden kan opleve det
    相手の気持ちを考える
  5. Vind med ydmyghed og accepter nederlag med oprejst pande    
    勝っておごらず負けて悔やま
  6. Vær ansvarlig for dig selv. Giv ikke andre skylden

自己責任(人のせいにしない)

Der er mange ting at lære af, om du vinder eller taber. Det er en martial art, at du stiller spørgsmålstegn ved dig selv og fortsætter med at forbedre dig selv
勝っても負けても学ぶべきもは沢山ある。自問自答し自分を磨き続けることが武道である 

OSU 

David Lenikus 

En måned med Isshinryu karate i Chile

$
0
0

Jeg har altid været overbevist om, at man kan lære utroligt meget af andre kulturer. Samtidig sætter det også egen tilværelse lidt i perspektiv.

Så da jeg I slutningen af mit sabbatår fik muligheden for at rejse til Chile og træne karate i Seishinkan Dojo, sprang jeg til med det samme. Seishinkan Dojo er en del af WUIKA Southamerica i Concepcion. Jeg var så priviligeret at bo hos chefinstruktøren i Seishinkan Osvaldo Rodriguez Sensei og hans familie. Sensei er 7. Dan i Isshinryu karate og 5. Dan i kobudo.

En måned forinden boede hans datter Yhara Rodriguez Inzunza hos min familie og mig, så nu var det min tur til at rejse den anden vej. Flere kender måske Yharas storebror Diego Rodriguez Sensei, som bor i Sverige. Da Yhara boede hos os trænede hun os i Haslev karate Skole samt hos Joshinkan Isshinryu Karate København under Lars Andersen sensei.

I Seishinkan Dojo trænes der ikke kun karate, men også Kobudo (Tokushinryu), aiki jiu jitsu, kendo og iaido. Jeg fik prøvet kræfter med det meste af det. Vores træning bestod hovedsageligt af to timers Kobudo om formiddagen og en til to timers karate om aftenen, hver to gange om uge. Som en del af kobudotræningen nåede jeg på min korte tid at stifte bekendtskab med bo, sai, tonfa, tekko, tichu og nunchachu. Sensei omtalte det tit som “the Seishinkan method” at prøve så mange forskellige ting som muligt og så gennem gentagelser perfektionere teknikkerne. Når vi endelig ikke trænede benyttede vi tiden på at udforske Chiles kultur. Vi besøgte det lokale universitet, en privatskole hvor Seishinkan er tilknyttet som en del af undervisningen, en kulmine som ligger i lokalsamfundet kendt som “El chiflon del diablo” eller djævlens ånde, samt stået på ski i et nærtliggende bjergområde.

Jeg synes det var enormt interessant hvordan vi begge kan træne Isshinryu under samme forbund og alligevel kan have en noget forskellig tilgang til hvordan teknikerne skulle forstås. Jeg synes, at det var enormt lærerigt, at vi ud fra de samme basisteknikker og samme kataer havde vidt forskellige fortolkninger og måder at anvende det i praksis.

Sensei Osvaldo har også trænet aiki jiu jitsu i rigtig mange år og det afspejles i høj grad i deres bunkai. Meget af det er centreret omkring faldteknikker, nedtagninger og benfejninger, noget vi meget sjældent gør i vores egen dojo. Det bruges både som en del af opvarmningen, men også som en intens del af træningen. De øver faldteknikkerne fra de helt små børn til voksenholdet.

Der var selvfølgelig også mange ligheder, og nogle af teknikerne havde vi bare forskellige forklaringer på. Jeg fik det på et tidspunkt forklaret som, at vi taler samme sprog, men bare har forskellige dialekter.

I den måned jeg var i Chile blev jeg alle steder mødt med åbenhed og interesse, jeg følte mig altid velkommen og inviteret ind i deres fællesskab. Mange af eleverne i Osvaldo Rodriguez Senseis dojo havde trænet sammen i mange år. Så de kendte alle samme rigtig godt og der var en fantastisk stemning.

På trods af forskel i sprog og kulturer blev vi virkelig tætte. Vores udgangspunkt var karaten, det var vores fælles sprog. Det udvikledes sig til mere, et venskab for livet – er jeg helt sikker på. Jeg savner dem allerede og håber at jeg på et tidspunkt kan besøge Yhara og hendes familie igen.

Dojoen Seishinkan er nærmest som en familie, så da jeg efter min sidste træning blev overrasket af alle eleverne og Yharas familie med en surprise afskedsmiddag i dojoen, blev jeg meget rørt over alle de mennesker der var kommet. Specielt da Sensei fortæller mig, at jeg altid vil have et hjem i Seishinkan.

Mit besøg i Chile og Yharas besøg her i Danmark har været en fantastisk oplevelse, ikke kun karatemæssigt men især på det menneskelige plan.

Efter Yhara besøg hos her i Danmark, er hun blevet så glad for Danmark at hun nu håber at kunne vende tilbage. Yhara er 23 år og uddannet sygeplejerske. Hun ønsker sig inderligt at kunne arbejde som dansk sygeplejerske. Derfor søger hun nu en Au Pair familie, så hun kan lære endnu mere af det danske sprog og den danske kultur. Så mangler I en sød og helt fantastisk karatepige fra Chile i jeres familie, så skriv til os!

Kontakt Nellie Bradsted på tlf 2463 9013.

Nos vemos

UKDK oplever medlemsfremgang

$
0
0

 

Tekst: Jesper F. Andersen

 United Karate Of Denmark, som repræsenterer WUKF i Danmark, oplever stigende interesse fra karateklubber, som ønsker at være medlem af forbundet. I løbet af sommeren har flere klubber, som repræsenterer forskellige stilarter indenfor karate og kobudo således meldt sig ind i UKDK, og flere klubber har tilkendegivet, at de vil søge optagelse.

UKDK ønsker at favne diversiteten, der eksisterer indenfor karate og kobudo i Danmark. Det er tydeligt bl.a. ved stævneaktiviteter, hvor de fleste stilarter i UKDK er repræsenteret med kæmpere til EM og VM. 

Stilarter

I dag er følgende karatestilarter repræsenteret i UKDK:

WUKF Shotokan

Shotogakusha Shotokan

JKA Shotokan

Tenshinkan

 Isshinryu

 Okinawa Goju-ryu

 Shuri-ryu

 Shorinryu

 Kenpo

 Følgende Kobudostilarter er repræsenteret:

 Isshinryu Kobudo

 Shorinkan Kobudo

 Shuri-ryu Kobudo Trias/Inoue

 Tokushinryu Kobudo

 

Hvad tilbyder UKDK

 I WUKF er det muligt at stille op i både shobu ippon, shobu sanbon, holdkumite, rotationskumite, kata i egen stilart, kata i åben klasse, holdkata samt flere forskellige kobudo klasser.

 Børn, unge, voksne og veteraner kan deltage ved EM og VM i egne klasser. Det gør det muligt for rigtig mange, at være en del af fællesskabet, hvilket er en af de helt store mærkesager i UKDK.

Det danske landshold deltager fast ved EM og VM samt en lang række andre internationale stævner. Ved kommende EM, som afholdes i Danmark, er den danske delegation på næsten 250 personer. Det siger lidt om den store interesse, der er for landsholdet i Danmark.

Derudover tilbyder UKDK DM for voksne/unge, DM for børn, dommeruddannelse samt EU godkendt coachuddannelse.

 

Hvad koster det at være medlem af UKDK

 UKDK er et nonprofit forbund, som bygger på frivillighed. Prisen for et klubmedlemsskab af UKDK er 1500 kr. om året + 10 kr. per medlem. For de penge har du fuld adgang til alle aktiviteter.

 Du kan læse mere om UKDK her http://www.united-karate.dk/

 Har du spørgsmål om medlemsskab er du også velkommen til at ringe til general sekretæren. Kontaktoplysninger kan du se på bestyrelsessiden.

 


Kenneth Holtz tildelt 7. dan

$
0
0

Af Malene Kirkeby,

Det er med glæde og stolthed, at Bushikan Karate-dô kan lykønske sensei Kenneth Holtz med 7. dan. Den fornemme og velfortjente grad er resultatet af et livslangt engagement inden for karate.
Begyndelsen…
Kenneth startede med karate i 1975. Det var i Greve, og instruktørerne var bl.a. Hans Jørgen Jakobsen og Jørgen Nielsen. Kenneth fortæller: “Jeg var 7 år og lige startet i 2. klasse. Vi trænede i Greve hallen (Greve Idræts Center) i 1 år frem til 1976, hvor klubben kortvarigt flyttede til Ishøj, og det var lidt besværligt for os børn. I sommerferien 1976 ringede Jørgen Nielsen og fortalte, at han ville starte klub på Hedelyskolen. Han spurgte, om vi ville med, og så startede vi i Greve Budo Klub (GBK), hvor jeg trænede frem til 1998.”
Kenneth har trænet under mange af de helt store navne i dansk karate. Han fortæller videre: “I de 23 år jeg var i GBK, blev vi undervist af både Jørgen Nielsen, af Kai og Lone sensei, som i mange år kom fast i klubben og underviste et par gange om måneden, og der var også en årrække, hvor Bura sensei underviste en gang om måneden”.


Landsholdstræning og Team Danmark-støtte
Kenneth var i mange år på landsholdet og modtog i en periode Team Danmark-støtte: “Fra jeg startede min landsholdskarriere i 1983 som junior og 15 år frem, trænede jeg ud over i GBK også cirka en dag om ugen på Karateakademiet under Bura sensei, og der var også en årrække i start 90’erne hvor jeg trænede landsholdstræning fast en gang om ugen i Brøndby Hallen – også under Bura sensei – og sammen med Britt Larsen. Vi fik personlig Team Danmark støtte i 2 år.” Kenneth var sammen med Britt Larsen udpeget til at specialisere sig i kata. Det var første gang, at kæmpere fra det danske landshold på den måde kunne vælge at fokusere på den ene konkurrencedisciplin, hvilket skal ses som en del af den generelle udvikling også uden for Danmark i retning af stadigt større specialisering inden for eliteverdenen.
Kenneth var væk fra dansk karate i en periode på cirka fem år fra 1998, hvor han arbejdede i USA, og hvor træningen bestod af lidt karatefritræning suppleret med andre sportsformer. Han kom tilbage til Danmark og genoptog klubtræning i 2003, og efter at have trænet kortvarigt i Københavns Karate Skole samt Ishøj Karate Klub fandt Kenneth sig til rette i Solrød Karate Klub, hvor han trænede og underviste frem til februar 2018.


Kenneths karriere som master
Anden periode med elitetræning og stævnedeltagelse lå fra 2005 og næsten 10 år frem, hvor Kenneth stillede op som master i kata. I 2014 valgte han at afslutte sin karriere, da + 30 års karatetræning, heraf de første mange år med benhård træning på trægulv, efterhånden gjorde det for smertefuldt at fortsætte på eliteplan. Han stoppede på toppen efter at have vundet guld ved både EM (WUKF i 2014) og VM (WUKF & WSKU, begge i 2013).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medstifter af ny Shotokan-klub i 2018
I februar 2018 grundlagde Kenneth sammen med Michael Hansen og Malene Kirkeby Bushikan Karate-dô i Greve. I Bushikan trænes traditionel Shotokan-karate, og klubben blev i starten af 2019 medlem af JKA Danmark. Kenneth er på denne måde vendt tilbage til JKA-familien, hvor han også startede sin karatekarriere.
Bushikan har desuden et lille konkurrencehold med kæmpere i alderen 15-50, som gør sig gældende på den internationale scene inkl. VM-niveau. Kenneth har solide kompetencer i forbindelse med udviklingen af talenter. Han har – som ovenfor nævnt – selv dyrket karate på eliteplan i mange år. Første periode var igennem 15 år som junior/senior, hvor han de første mange år stillede op i både kumite og kata (kumitemæssigt gik han all-in – blandt andet brækkede han skinnebenet flere gange). Og anden periode var som nævnt som masterkæmper inden for kata i perioden 2005-2014.


De seneste år har Kenneth dedikeret sit karateliv til at undervise bredden samt udvikle talenter. Kenneth er desuden et kendt ansigt inden for dansk karate, idet han har fungeret som stævnelæge igennem mange år ved stævner afholdt under Dansk Karateforbund, Dansk Traditionel Karate Forbund, UKDK og JKA.
Osu og stort tillykke til sensei Kenneth Holtz!

En Ildsjæl fylder 60 år

$
0
0

Den 9. september fylder Danmarksmester, Europamester, Verdensmester, 7.Dan, Chefinstruktør i Solrød Karate Klub og Landstræner Søren Helsted 60 år. I sandhed en mand med mange titler og roller – en mand der altid går forrest.
Søren har siden 2004 været cheftræner i Solrød Karate Klub, som han professionelt og struktureret har udviklet til en klub for både børn, bredden, eliten samt deres forældre. En klub, som han har en kæmpe stor andel i, ikke bare er en klub, hvor man træner karate, men en klub som også prioriterer det sociale.

Man skal stå tidligt op for at følge med Søren, der underviser på alle niveauer fra minikarate/begynderhold til konkurrencehold og motionshold for klubbens forældre og søskende, der ikke dyrker karate.
Udover at passe sit direktørjob i dagtimerne, og træne hold alle ugens dage (på nær fredag), så er Søren også Landstræner og aktivt medlem af ledelsen i WUKF. Et job, der forhåbentligt når nye højder, når Danmark for første gang afvikler EM i Odense til oktober. Søren står her i spidsen for i alt 116 A- og B- kæmpere, hvoriblandt vi helt sikkert finder et par medaljetagere fra Solrød Karate Klub.
Søren – vi er mange, der håber på at være lige så aktive, engagerede og inspirerende som 60 årig!
Hjertelig tillykke med de 60 år.
Oss
Solrød Karate Klub

Anmeldelse af bogen: “GIV SLIP – da den stolte kriger tabte ansigt – og sejrede.”

$
0
0

Af journalist Carsten Wang Jørgensen

Forleden, læste jeg en bog der ramte mig lige i mellemgulvet.

Fordi bogen berørte de der ting i livet, vi ofte lukket øjnene for. Fordi fortællingen er evig gyldig og fordi forfatteren lægger sin private livskamp frem til beskuelse. En beslutning der kræver meget stort mod. Især hvis man som forfatteren, er en kendt person med international kursusvirksomhed i personlig udvikling og anerkendt kampkunst instruktør i Qigong og Tai Chi. 

Tai Chi mester, forfatter og foredragsholder Torben Rif, beskriver med bogens undertitel; “da den stolte kriger tabte ansigt…..og sejrede” –  hvordan han personligt måtte helt der ud på dybt vand, der hvor man normalt drunker – for at finde sin virkelighed og finde sin styrke. Finde sit rigtige jeg og identitet.

Og, når man som jeg, selv lige har været dér. På dybt vand, med voldsom stress, med smerter i krop og på sjæl, uden at kunne rejse mig og gøre det jeg burde og hvor tårer var mere normalt end smil. Så ved jeg præcis hvad forfatteren taler om.  At turde se dæmonerne i øjnene, følge sit hjerte og finde vejen.

Torben Rif fortæller hvordan han som barn og ung ofte følte sig svigtet og hurtigt lærte at klare sig ved at snyde. Virke stærkere end han egentlig var. Han forsøgte, hele hans opvækst og som voksen, at leve op til sin fars ønske om, at det man præsterede altid kunne blive bedre. Et åg man trækker med sig resten af livet om ikke at være god nok.

Han fortæller også hvordan han gang på gang blev ydmyget helt ned i støvet af sin Tai Chi mester – til det gik op for ham, at hans læremester faktisk forsøgte at frigøre ham fra hans kæmpe ego. Et ego der blokerede for virkeligheden, og for at han kunne blive en af de bedste verden – som han gerne ville være. Han fortæller om hans voldsomme brud med sin mester og hvordan han pludselig fik en lammelse i ansigtet, der lærte ham, at der var andet i livet end andres meninger

Bogens titel – GIV SLIP – er netop hvad der skal til for at komme ud på den anden side. Det kan lyde simpelt og banalt – at skulle give slip. Men er måske det vanskeligste vi kan bede os selv og andre om at gøre. Og kræver et ufatteligt mod.

Og hvis ingen fortæller os hvordan man skal gøre det – vil man være fanget i de gamle vaner og rutiner og et fængsel, meget svært at komme ud af og som dræber den energi og kærlighed, livet skabes af. 

I anden halvdel af bogen, giver Torben Rif en lang række værktøjer og opgaver til, hvordan man selv kan lære at se problemerne, gøre noget ved dem og komme ud på den anden side, fri – klar til et nyt liv. Med frihed og mod til at kunne blive lige den eller det man gerne vil være.

Bogen er skrevet med udgangspunkt i forfatterens eget liv bl.a.som Kampkunst udøver- og instruktør. Men bogen handler i høj grad også om hvordan man kan håndterer stress, sit arbejde, sine omgivelser og kærligheden. At gå fra at være noget – til at være. Hvem af os kan med hånden på hjertet sige; “jeg er fri af mit ego og af andres mening”. Der er stadig noget at lære.

Jeg kan kun anbefale bogen til alle der ønsker at kunne navigerer bedre gennem mange af livets besværligheder og  blive en bedre udgave af sig selv – på arbejdet, til sport, for sin familie, sin elskede – men især for sig selv.

Bogen – GIV SLIP – Af Torben Rif

kan købes i boghandlen og på www.torbenrif.dk

 

Optakt EM Karate WUKF 2019 i Odense

$
0
0

Nedtælling til EM i Karate 2019

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Tekst: Jesper F. Andersen

Video: TV2 Bornholm

EM 2019 i Odense 

Om få dage afvikles det største karatestævne nogenside i Danmark. Europamesterskaberne i Karate og Kobudo WUKF skal i år afholdes i Odense. 

Skal du ind og se EM som tilskuer – læs her.  

Det danske landshold

Det danske landshold har i lang tid forberedt sig på dette EM. Danmark stiller med ikke mindre end 116 kæmpere, 2 dommere og 11 coaches. Landsholdskæmperne er opdelt i A og B kæmpere. UKDK har på det seneste oplevet en stigende interesse fra klubber, som ønsker at være en del af UKDK. Det skyldes ikke midst et veldrevent landshold, som formår at inkludere alle. Derudover har UKDK adgang til rigtig mange internationale stævner, som ikke kræver at man forinden deltager til udtagelsesstævner.

Kobudo er blevet indført til officielle WUKF stævner, og det åbner nye muligheder for de traditionelle karateklubber, der træner Kobudo. De har således nu mulighed for at konkurrere i Kobudo både internationalt og nationalt.

TV2 optakt til EM

TV2 har i tre programmer fulgt kæmpere fra Bornholm, som skal stille op til EM. Vi har linket til programmerne nedenfor, hvor du kan følge Kira, Jacob og Karla´s vej til EM. 

Link til TV2 side 

KarateNews

Du kan løbende følge EM her på KarateNews hjemmeside og på vores velbesøgte facebookside.

Kæmpe succes til Danmark ved EM i Odense

$
0
0

 

Tekst: Jesper F. Andersen

Foto: Ulrik Poulsen, Jesper F. Andersen

Europamesterskaberne i karate under WUKF afholdes i disse dage i Odense Kongrescenter. Stævnet er det største karatestævne, som er afholdt i Danmark. I løbet af fire dage konkurreres der i Karate og Kobudo i klasser for børn, unge, voksne og seniorer. WUKF formår virkelig at inkludere alle til deres stævner og det efterlader et indtryk af, at det er en stor karatefamilie der samles for at konkurrere mod hinanden. Niveauet spænder meget bredt ligefra dem der stiller op for første gang til garvede kæmpere på højt plan. Særligt mange af de unge kæmpere er virkelig dygtige og leverer karate på højt plan. 

Danmark stiller med et stort landshold med rigtig mange unge kæmpere fra hele Danmark. Netop det at udøverne mødes og er sammen til stævner og landsholdstræninger, på tværs af stilarter og klubber, er med til at opbygge sammenhold og venskaber. Det er vigtige elementer i at fastholde unge i en sport i dag. 

Det danske karatelandshold klarede sig rigtig godt på førstedagen. Over 40 medaljer blev det til i både kata og kumite. Kæmperne blev godt bakket op af de danske tilskuere, hvilket var med til at løfte stemningen i hallen. 

Landstræner Søren Helsted har i lang tid forberedt kæmperne til EM og har til fulde fået opfyldt sine forventninger om placeringer ved  første dag ved EM. De mange coaches gjorde et rigtig godt arbejde og blev styret med godt overblik fra “basen”. 

I morgen går det løs igen i Odense. 

 

Viewing all 513 articles
Browse latest View live