Quantcast
Channel: Karatenews
Viewing all 513 articles
Browse latest View live

Verdensmester og VM sølv til Danmark i Ashihara karate

$
0
0

team

Danmark var i weekenden repræsenteret af seks deltagere, da der blev afholdt verdensmester i Ashihara Karate. Stævnet blev afholdt over to dage i Ungarn, og der var ca. 300 deltagere.

Den samlede gevinst lød på én guld, én sølv, samt prisen for den bedste kæmper i både junior- og seniorklassen.

Oliver Krogstrup har været med tre gange før – og har sågar allerede en guld- og bronzemedalje – men i år var det første gang, at han deltog som senior, i klassen for kæmpere under 85 kg. Trods at han var kommet i en pulje med flere rutinerede kæmpere, og derved var klassens underdog, så blev forventningerne skruet i vejret, da han i alle sine tre indledende kampe får knockoutet sin modstander. Det er især hans knæ mod hovedet, der viser sig at være ekstremt effektive, grundet hans lange ben og stærke fysik.

I hans semifinale møder han en modstander, der tydeligvis allerede har modtaget nogle tæv, da han slår bakgearet ind fra start. Det er derfor en nem opgave for Oliver at jagte ham rundt i kampfladen, og fange ham med tunge spark over lårene. Efter blot 30 sekunder må modstanderen opgive at kæmpe videre, og Oliver har sikret finalepladsen.

oliver01

Oliver

oliver02

Oliver

Olivers sidste modstander er den regerende verdensmester, Bulgaru Petre fra Rumænien. Det skræmmer dog ikke Oliver, som bevarer et køligt overblik, og kører hårdt på fra start med lange, tunge stød til kroppen og spark over lårene. Selvom rumæneren er i fuld retræte, går han ikke i gulvet, og kampen går i to forlængelsesrunder. Her skruer Oliver tempoet gevaldigt i vejret, og prøver igen med adskillige knæ mod hovedet – mange af dem rammer, men ikke hårdt nok til at ryste modstanderen.

For første gang i dag, har Oliver kæmpet en kamp tiden ud, og da der ikke er scoret poínt, skal kampen afgøres på dommerstemmer. Her er der dog ingen tvivl, da samtlige fem dommere er enige om, at Oliver har domineret kampen, og derfor skal være verdensmester i en alder af kun 18 år!

Ved præmieoverækkelsen er der dog mere at hente, da han også modtager prisen som stævnets bedste seniorkæmper – en enorm ære, og helt velfortjent.

oliver03

Blandt  juniorene kæmpede Anders Agergaard og Benjamin Laursen i samme vægtklasse, for drenge under 45 kg, men heldigvis ikke i samme indledende pulje. Fælles for de to, er dog at de er de decideret letteste kæmpere i deres vægtklasse. Faktisk kunne de snildt snige sig ned i en lettere vægtklasse, men det var ikke til at forudse, da de blev tilmeldt.

anders

Anders

anders02

Anders

Benjamin lægger først ud, og da den ordinære kamptid er løbet, bliver kæmperne vejet. Da der er meget stor vægtdifference (7kg), bliver sejren givet til Benjamin med det samme, i stedet for at lade kampen gå i forlængelse. Også hans anden kamp ender i sejr, da Benjamin to gange scorer poínt på at feje makkerens støtteben så han falder.

benjamin

Benjamin

De to sidste puljekampe ender dog i nederlag, og Benjamin avancerer lige akkurat ikke til finalerunderne, selvom han havde vundet på ippon mod en af dem, der gjorde.

For Anders går det en lille smule bedre. Han vinder først to af sine puljekampe. I hans sidste puljekamp, bliver han sparket to gange i skridtet. Dommerne er dog ikke opmærksomme nok, og giver modstanderen poínt i stedet for straf. Et frustrerende nederlag, men uvæsentligt, da Anders allerede var videre til finalerne.

I semifinalerne får han dog revanche mod samme modstander, der sparkede ham i skridtet. Situationen opstår igen på samme måde, men denne gang er dommerne obs på den urene kæmper, og uddeler straf. Da Anders i aller sidste sekund rammer med et baglæns cirkelspark mod hovedet, så er kampen vundet på wazari.

I finalen møder han en rigtig stærk russisk kæmper, som er et helt hoved højere. Det betyder, at Anders har svært ved at få sine spark helt op i hovedhøjde, uden at modstanderen ser det, og han får poínt imod sig, da han bliver kastet to gange. Finalekampen ender derfor i et tab, og Anders må “nøjes” med at kun være næstbedst i verden.

Det viser sig dog, at Anders får mere end en sølvmedalje hjem i tasken, da han modtager prisen for stævnets bedste juniorkæmper.

Også den rutinerede Sempai Nicolai Hansen var i ilden. Han kæmpede i klassen for herrer under 75 kg, og kom i en rigtig stærk gruppe. Han dominerer dog første kamp, med flere gode nedtagninger og veltimede benfejninger. Da den ordinære kamptid er omme, står der 4-0 i dansk favør.

nicolai01

Nicolai

nicolai02

Nicolai

Da adrenalinen er gået ud af kroppen, og Sempai Nicolai skal varme op til sin anden kamp, viser det sig desværre at han har fået en værre knæskade, og han kan dårligt nok støtte på benet. Han må derfor trække sig fra resten af stævnet, den gode start til trods.

Sidste danske kæmper i ilden er Simon Vilhelmsen. Ligesom Oliver, har han deltaget til VM før som junior, men er nu rykket op i seniorklassen. Han kæmper også i -75kg-klassen, dog heldigvis ikke i samme pulje som Sempai Nicolai. Han får en god start, og vinder første kamp, efter at have kørt på med hårde lårspark og stød til brystkassen. I hans resterende kampe, er modstanden dog for hård, og trods en brav indsats fra den kun attenårige kæmper, bliver det ikke til flere sejre, og derfor heller ingen plads i kvartfinalerne.

Danmark havde også to deltagere i katastævnet – Kasper Sjørup og Simon Vilhellmsen (der også deltog i kumite). De viste begge en rigtig fin kata, og fik udmærkede karakterer fra dommerpanelet – men desværre ikke helt nok til at avancere til finalerunden.

Overordnet set, leverede de danske drenge en helt formidabel indsats. Der blev virkelig gået til stålet, og kæmpet til sidste minut. Helt dårligt er det heller ikke, når der bliver taget så flotte resultater med hjem. Stævnesæsonen er hermed afsluttet, men den videre træning mod graduering og andre store stævner i foråret er allerede startet.

Foto/tekst: Nikki R.D. Strømsnes


Shotosha Cup 2014

$
0
0

IMG_3377-imp

Søndag den 23. november blev det første Shotosha Cup afholdt i Virumhallerne i Virum. Stævnet var i forlængelse af Shotosha International seminar med Shihan Masahiko Tanaka. Kæmperne var derfor ekstra spændte, da selveste Shihan Tanaka overværede stævnet.

IMG_3226-imp

Det blev kæmpet efter Shotokan Shobu Ippon regler. Reglerne skiller sig ud i forhold til f.eks. wkf regler ved, at der forlanges mere kraft og renere karateteknik i de enkelte scoringer.

Det betyder bl.a., at et spark til hovedet skal være udført med en kraft der ville have medført ukampdygtighed hos modstanderen, hvis det var ført igennem, for at kunne udløse point.

Spark der normalt ville give 3 point i wkf gav sjældent point i Virumhallerne, da sparket ikke var udført med den nødvendige teknik og kraft.

I Shobu Ippon kan håndteknikker til hovedet give Ippon, hvis der er god teknik og kraft i teknikken, da netop en slag der rammer på f.eks. kæben ofte vil medføre ukampdygtighed hos modstanderen, hvis det var ført igennem.

Der kæmpes til 2 wazari eller 1 Ippon, hvilket ofte betyder at kampene afgøres før tid. En stor fordel for de ældre kæmpere, som ikke har samme kondition og udholdenhed som unge kæmpere.

Stævnet var forbeholdt deltagerne på seminaret og havde mere karakter af et opvisningsstævne for Shihan Tanaka.

Alligevel trak stævnet mere end 200 tilskuere til sig, som alle fik oplevet nogle gode kampe i kumite og kata. Rigtig mange karatekæmpere og instruktører fra “gamle dage”, på tværs af forbund, havde fundet vej til Virumhallerne. De fik sig nogle gode snakke, og det var tydeligt at gensynet var glædeligt blandt de gamle kæmpere. Flere var mødt op for at hilse på Shihan Tanaka og Frank Starck-Sabro sensei, og der var stor interesse for at få et foto sammen med de to mestre.

Det var glædeligt at Dansk Karate Forbund ved Thomas Bjuring var tilstede under finalekampene. Han viste stor interesse for den traditionelle måde at kæmpe på, som i dag også er en del af DM i Dansk Karate Forbund.

Det var en fornøjelse at se Kjeld Eidnes fra Horsens Shotokan Karate Klub kæmpe. Trods nye hofter viste han utrolig stærk fightervilje på arealet. Kjeld Eidnes har tidligere trænet flere gange med Shihan Tanaka og gensynsglæden mellem Shihan Tanaka og Kjeld Eidnes var stor.

Trods et par administrative fejl, som bl.a. bevirkede at der blev glemt at kæmpe om bronzemedalje i flere puljer forløb stævnet godt. Stævnelægen var kun på arealet et par gange og alle kæmperene viste korrekt opførsel og god karate-do.

IMG_3291-imp IMG_3292-imp IMG_3377-imp

Før finalerne var der en flot opvisning af en gruppe unge udøvere fra Taifu Dojo, som havde forberedt opvisningen til ære for Tanaka Shihan.

Hoveddommere var Frank Starck-Sabroe sensei 7. dan chefinstruktør Shotosha Danmark og Janos Krepsz sensei 7. dan chefinstruktør JKA Ungarn.

IMG_3408-imp IMG_3401-imp IMG_3375-imp IMG_3372-imp IMG_3367-imp IMG_3355-imp IMG_3294-imp IMG_3298-imp IMG_3311-imp IMG_3351-imp IMG_3258-imp IMG_3245-imp

Resultater fra stævnet.

Kata drenge, under 16 år:
Guld – Luka Vojinovic
Sølv – Jonas Gaarn

Kata piger, under 16 år:
Guld – Silje Teisen
Sølv – Malou Lind

Kata kvinder, + 16 år:
Guld – Camilla Amniouel
Sølv – Naidia Amniouel

Kata mænd, + 16 år:
Guld – Ole Schrøder
Sølv – Oliver Sommer (Tyskland)

Kumite drenge, under 16 år:
Guld – Luka Vojinovic
Sølv – Tobias Andersen
Bronze – Mark Christensen

Kumite piger, under 14 år
Guld – Nicoline Evers-Midjord
Sølv – Nikoline Gaarn
Bronze – Vanessa Radakovic

Kumite piger og kvinder, + 14 år
Guld – Caroline Petra Jensen
Sølv – Nadia Amniouel
Bronze – Christina Slotved

Kumite mænd, + 16 år:
Guld – Dan Kristensen – SSB karate
Sølv – Ole Schrøder
Bronze – Kjeld Eides – Holsterbro

Foto: Lyngby Karateklub

Tekst: Jesper F. Andersen

Karatespark og kampråb i børnehøjde

$
0
0

IMG_4716-imp

80 karatebørn fra hele Jylland havde i lørdags taget turen mod Arena Randers, for at deltage i den årlige Nissecup, der bliver arrangeret af Randers Karate Skole. Dette er et venskabsstævne, hvor alle kæmpere bliver fordelt på hold, på tværs af klubberne.

Holdene består således af både små og store, erfarne som uerfarne kæmpere, således at de kan matches mod en kæmper, der har nogenlunde den samme drøjde og erfaring som dem selv. Dette resulterer i rigtig mange tætte kampe, hvor også de “nye” deltagere får en positiv oplevelse.

Holdene kæmper derudover i puljer, således at alle kæmpere er sikret 2-4 kampe, uanset udfald. Dette giver dem mulighed for at hente lidt erfaring, og afprøve deres kunnen – og måske også en medalje eller pokal for dem, der udmærker sig mest.

Alt i alt blev der kæmpet hele 124 kampe på knap to og en halv time – og med undtagelse af nogle ganske få småknubs, var der ingen nævneværdige skader, der krævede tilsyn fra samaritterne.

IMG_4704-imp IMG_4705-imp IMG_4710-imp IMG_4718-imp IMG_4719-imp IMG_4720-imp IMG_4724-imp IMG_4725-imp IMG_4726-imp IMG_4732-imp

Resultater

Bedste teknikker

Freya Vith (Budo Sportskarate Holstebro)

Bedste fighter

Magnus L. Mølholm (Ashihara Karate Sønderborg)

Guldvindere – piger øvet

Malou K. Santi (Randers Karate Skole)

Freya Vith (Budo Sportskarate Holstebro)

Yasmin Abedin Thomassen (Randers Karate Skole)

Sølvvindere – piger øvet

Emilie Møller Jensen (Randers Karate Skole)

Isabella Falck (Herning Karate Klub)

Sofie Mikkelsen (Randers Karate Skole)

Bronzevindere – piger øvet

Maria Bech Lauritsen (Budo Sportskarate Holstebro)

Emma Pehrsson (Randers Karate Skole)

Jasmin Bjerregaard (Randers Karate Skole)

Guldvindere – drenge øvet

Oliver Nielsen (Aalborg Karate Skole)

Erik Breum (Viborg Kampsport)

Daniel Vith (Budo Sportskarate Holstebro)

Phillip Pedersen (Aalborg Karate Skole)

Sølvvindere – drenge øvet

Gorm Zinck Kragh (Randers Karate Skole)

Jakob Breum (Viborg Kampsport)

Mikkel Frønkjær Jensen (Randers Karate Skole)

Magnus L. Mølholm (Ashihara Karate Sønderborg)

Sebastian F. Jakobsen (Randers Karate Skole)

Bronzevindere – drenge øvet

Lars Ib (Viborg Kamsport)

Emil Liebst Andersen (Herning Karate Klub)

Victor Watchara (Aalborg Karate Skole)

Mathias Jæger (Viborg Kampsport)

Rasmus Grankær Carøe (Randers Karate Skole)

Guldvindere – piger begynder

Frida Gyldenlev (Gråsten Karateklub)

Emilia Hoff (Viborg Kampsport)

Rikke K. Larsen (Randers Karate Skole)

Juliane Bay Jensen (Viborg Kampsport)

Sølvvindere – piger begynder

Johanne Astrid Poulsen (Viborg Kampsport)

Mathilde F. Olsen (Ashihara Karate Hobro)

Sofie Wulff (Viborg Kampsport)

Janni Nicolaisen (Gråsten Karateklub)

Sigrid Mathiasen Horn (Randers Karate Skole)

Bronzevindere – piger begynder

Mathilde Jensen (Gråsten Karateklub)

Nanna Lindberg (Ashihara Karate Hobro)

Emilie Brøbech Pedersen (Viborg Kampsport)

Mille K. Thorsen (Hadsund Karate Skole)

Jenni Perera (Viborg Kampsport)

Guldvindere – drenge begynder

Jeppe Roed (Randers Karate Skole)

Simon Rasmussen (Ashihara Karate Hobro)

Mikkel Lodahl (Herning Karate Klub)

Frederik Holm Rødsgaard (Randers Karate Skole)

Marcus S. Petersen (Viborg Kampsport)

Sølvvindere – drenge begynder

Waldemar Winther (Randers Karate Skole)

Tobias Byrgersen (Grenaa Karate Skole)

Sebastian Svendsen (Ashihara Karate Hobro)

Bertram L. Spanggaard (Randers Karate Skole)

Mathias Norup (Ashihara Karate Sønderborg)

Bronzevindere – drenge begynder

Benjamin Carlsen (Viborg Kampsport)

Bertram Bødker (Randers Karate Skole)

Andreas Machon Aabenhus (Grenaa Karate Skole)

Patrick Dahl Gråbæk (Randers Karate Skole)

Balther S. Westerskov (Randers Karate Skole)

Tekst/foto:

Nikki Strømsnes
Randers Karate Skole

Shingoryu´s årlige brun/sortbælte graduering.

$
0
0
Nogle af de stolte jubilarer

Nogle af de stolte jubilarer

Den sidste Lørdag i november, er hvert år dagen for Shingoryu´s brun/sortbælte graduering.

I år var ingen undtagelse, d.29/11. 2014, var der samlet, ikke mindre end 17 karatekaér, der havde trænet sig op til denne graduering. Samtidig var det også dagen, hvor elever som har trænet i 10, 15, 20 eller flere år bliver fejret. I år var det også dagen, hvor Helsingør officielt blev optaget i Shingoryu organisationen.

Der var fremmøde fra, nu alle 4, Shingoryu klubber. Nakskov, Hørsholm, Helsingør og Næstved.

Gradueringspanel bestod af: Lasse Jensen 6. Dan, Sami Klemi 4. Dan og Kenneth Jørgensen 3. Dan.

Der blev lagt ud med Kihon, stående og gående, Kata, Shiho og Ippon kumite. Det blev efterfulgt af Tameshiwari (gennembrydning). Til sidst skal alle igennem kumite, fra 20 min og op til 1 time, alt efter grad.

Niveauet til disse gradueringer skal ligge meget højt, og det var da heller ikke alle der bestod.

Til slut blev der uddelt certifikater, bælter og traditionen tro, skålet i sake.

De to repræsentanter fra Helsingør har her fået overdraget certifikatet hvor der står de nu officielt er optaget i Shingoryu.

De to repræsentanter fra Helsingør har her fået overdraget certifikatet hvor der står de nu officielt er optaget i Shingoryu.

Shingoryu karate har altid været en orginisation, hvor man har et godt sammenhold og kammeratskab, og det var da også med glæde at Lasse Jensen, Renshi, kunne uddele jubilæums certifikater til følgende:

 Gruppe billede af alle deltagere ved gradueringen.

Gruppe billede af alle deltagere ved gradueringen.

1 x 35 års jubilæum

Sami Klemi.

3 x 30 års jubilæum
Per B Christensen.
John Sørensen.
Jørn L Pedersen.

2 x 25 års jubilæum
Henrik Thorsen.
Henrik Olsen.

2 x 20 års jubilæum
Peter Bjerre
Michael Krogh-Schlichter.

2 x 15 års jubilæum
Thomas K Sørensen
Kim Ratting.

10 års jubilæum.
Mikkel Andersen.

Shingoryu karate er en relativ lille organisation og er meget stolte at have så mange karateka’er der fortsætter med at være aktive i så mange år.

Skrevet af : Tonni Christian Petersen, Shingoryu.

Billeder: Claus Mølgaard, Tonni Christian Petersen.

Seminar med Shihan Masahiko Tanaka 8. dan JKA

$
0
0

IMG_6148-imp

Shotosha Denmark har i perioden 21. til 23. november afholdt et seminar med den verdensberømte karatemester og karateinstruktør Shihan Masahiko Tanaka 8. dan JKA.

Shihan Tanaka har tidligere boet i Danmark fra 1975-1978, hvor han var chefinstruktør for JKA Danmark. I den periode trænede de fleste Shotokan instruktører under ham, og niveauet inden for Shotokan karate i Danmark blev løftet gevaldigt. Shihan Tanaka blev bl.a. verdensmester i karate under hans ophold i Danmark. Mange danske karate-kaer har i den periode lagt krop til Shihan Tanaka under hans ekstreme træning. En historisk periode, hvor Shotokan karate blev trænet under langt hårdere rammer end i dag. 

Siden da har Shihan Tanaka været i Danmark mange gange som hovedinstruktør på diverse sommerlejre, instruktørsamlinger. Rigtig mange Shotokan udøvere i Danmark er gennem årene blevet gradueret af Shihan Tanaka. 

DSC_5470-imp

DSC_5280-imp

IMG_6381-imp

IMG_6006-imp

Shihan Tanaka modtager mange tilbud fra hele verden om at undervise og det var derfor med stor glæde, at Shotosha i år kunne præsentere et seminar med Shihan Tanaka. Det skyldes ikke mindst at Shihan Tanaka har en nær relation til Frank Starck-Sabroe Sensei, som Shihan Tanaka  har undervist, siden Frank Sensei var barn.

Der var 152 der var tilmeldt seminaret, som blev afholdt i Virumhallerne. Der var deltagere fra 11 nationer i Europa og enkelte var kommet helt fra Iran. Deltagerne kom fra Shotosha, JKA Shotokan, JKS Shotokan og SKIF Shotokan. 

DSC_5418-imp

IMG_6159-imp IMG_6206-imp

18a-imp 6b-imp

24a-imp

Shihan Tanaka er 8. dan og 74 år gammel. Han bliver af mange betegnet som den sidste nulevende samurai. Når man oplever ham undervise forstår man hvorfor. Shihan Tanaka har en ganske særlig udstråling, og hans tilgang til karate er præget kraftigt at Budo og krigerens måde at træne og tænke på. 

Han fortalte undervejs i seminaret om lærdommen fra hans egen mester Masatoshi Nakayama sensei, og om vigtigheden af, at holde fast i de traditioner som er fundamentet i traditionel karate. Shihan Tanaka har gennem et langt liv i karate været en væsentlig aktør indenfor udviklingen af JKA Shotokan karate i hele verden.

Det er helt unikt at opleve Shihan Tanaka berette om sine egne oplevelser i karate, da han tilhører en helt særlig generation af store mestre indenfor Shotokan karate. Deltagerne på seminaret fik således ud over karatetræning alle en uvurderlig førstehåndsberetning af Shihan Tanaka, som de kan tage med sig, og gøre brug af,  i deres fremtidige karateliv. 

Shihan Tanaka lagde stor vægt på vigtigheden af venskab i karate og det at fokusere på karate-do.

Shihan Tanaka lagde stor vægt på vigtigheden af venskab i karate og det at fokusere på karate-do.

IMG_5984-imp

IMG_6353-imp

Shihan Tanaka var indtil for nyligt assisterende chefinstruktør i JKA. Af politiske årsager er han ikke længere i  denne position, hvilket har vagt stor forundring i  karatekredse over  hele verden. Politik kan ikke slå en ægte samurai ud, hvilket Shihan Tanaka er et levende bevis på, idet han fortsætter sit ekstremt høje niveau og sin lidenskab for at formidle karate, hvilket Shotosha er er meget taknemmelig for og beæret over. 

Om søndagen, underviste Shihan Tanaka bland andet i  nogle af de teknikker, som han ofte har udført til opvisninger gennem årene. Det var nærmest overmenneskeligt at se Shihan Tanaka på 74 år vise teknikker, som mange af de helt unge deltagere havde svært ved, eller ikke var i stand til, at udføre. Forevisningen af teknikkerne udførte Shihan Tanaka uden den mindste form for opvarmning, hvilket må være  en særlig “Shihan Tanaka” egenskab.

Chefinstruktør Shotosha Danmark, Frank Starck-Sabroe sensei gav interview til TV 2

Chefinstruktør Shotosha Danmark, Frank Starck-Sabroe sensei gav interview til TV 2

IMG_6114-imp

DSC_5438-imp DSC_5430-imp

Nippon Sport var hovedsponsor til Shotosha Cup

Nippon Sport var hovedsponsor til Shotosha Cup

Søndagen sluttede af med et opvisningsstævne og reception til ære for Shihan Tanaka. 

Rigtig mange karate-kaer, fra flere forskelllige stilarter, var mødt op for at hilse på Shihan Tanaka. Der blev holdt flotte taler af bl.a. Dansk Karate Forbund ved  Thomas Bjurring, præsidenten for Shotosha Tim Skov, repræsentanter  af gamle elever Erik Holmey og ikke mindst Frank Starck-Sabroe sensei. 

Mange benyttede lejligheden til at få Shihan Tanaka til signere hans bog "Perfection Kumite"

Mange benyttede lejligheden til at få Shihan Tanaka til signere hans bog “Perfection Kumite”

2V8A8476 2V8A8467

Shihan Tanaka holdt også en takketale, hvor han præsenterede to af de tilstedeværende Erik Holmey og Carsten Ravn, som var med på VM holdet i Los Angeles i 1978. Dernæst kaldte han Frank Starck-Sabroe sensei frem og præsenterede ham som sin karatesøn – “Frank Tanaka”. Begge modtog fortjent bifald for deres store arbejde for Shotokan karate såvel internationalt og i Danmark. 

Mange karateudøvere fra gamle dage var mødt op for at hilse på Shihan Tanaka

Mange karateudøvere fra gamle dage var mødt op for at hilse på Shihan Tanaka

Genshikan

Gode venner af Shotosha – Jess sensei, Steen sensei og Jørn Nielsen. Stærke personligheder, som har været drivkraft i karate i årtier.

Thomas Bjurring fra Dansk Karate Forbund holdt en flot tale til ære for Shihan Tanaka og takkede Shihan Tanaka for hans store andel af udviklingen indenfor Shotokan karate i Danmark, særligt under hans ophold i Danmark fra 1975 til 1978

Thomas Bjurring fra Dansk Karate Forbund holdt en flot tale til ære for Shihan Tanaka og takkede Shihan Tanaka for hans store andel af udviklingen indenfor Shotokan karate i Danmark, særligt under hans ophold i Danmark fra 1975 til 1978

Næste år er det 40 år siden Shihan Tanaka første gang var i Danmark. Shotosha oplyser, at de vil markere dette jubilæum med et eksklusivt instruktørseminar  med Shihan Tanaka, som afholdes i november måned 2015. 

Foto: Tino Snedevig Larsen, Hans Kristian Laubel, Lars Borresen Fabrin med flere.

TV og video: TV 2 Lorry og Ketilstadir

Tekst: Jesper F. Andersen, redaktør Karatenews

1551477_626347730809755_3771227717378638879_n

8b-imp IMG_6369-imp IMG_6344-imp IMG_6145-imp IMG_6032-imp

DSC_5686-imp DSC_5612-imp DSC_5283-imp DSC_5260-imp

Nordjysk erhvervsmand og eks-Europamester bliver formand i Danmarks største kampsportsforbund

$
0
0

98_00002314

Thomas Bjurring

Ny formand i Dansk Karate Forbund

Nordjysk erhvervsmand og eks-Europamester bliver formand i Danmarks største kampsportsforbund

Den 33-årige nordjyske erhvervsmand, Thomas Bjuring, har de seneste 12 år stået bag en lang række virksomheder i Aalborg. Restaurant Dahl, Kong Richard og Public Café og Cocktailbar. Og så ikke mindst; BK Rengøring – en virksomhed som i dag beskæftiger 60-70 ansatte. Og nu kaster han sig ind i endnu et stort projekt som formand for Danmarks største kampsportsforbund; Dansk Karate Forbund.

Det er dog ikke ud af intet, at Thomas Bjuring blev valgt som formand. Han har selv trænet karate siden han var ni år gammel, er mange gange dansk mester i karate både som barn, U18, U21 og som senior, og blev Europamester i 2001 og nr. 3 ved verdensmesterskabet i 2004. Derudover fungerer han som bestyrelsesformand i en af Danmarks største karateklubber, Sportskarate.dk i Aalborg. Danmarks mest vindende karateklub med Danmarks største eliteafdeling.

Thomas Bjurring har selv været aktiv landsholdskæmper

Thomas Bjurring har selv været aktiv landsholdskæmper

Thomas Bjuring har siddet i bestyrelsen i Dansk Karate Forbund siden 2005, inden han blev konstitueret som formand den 11. december 2014.

Han kommer til at få kontor i Idrættens Hus i Brøndby, og har en generalsekretær og en breddekonsulent tilknyttet på fuld tid. Derudover fem bestyrelsesmedlemmer, tre landsholdtrænere, 6 talenttrænere og ca. 10 udvalgsmedlemmer.

Men Thomas havde egentlig slet ikke forestillet sig, at han skulle være formand for Dansk Karate Forbund allerede nu:

- Jeg har altid haft ambitioner om at blive formand i Dansk Karate Forbund. I mit hoved var det dog først planlagt til om 5-10 år. Jeg var egentlig fast besluttet på at vente, men blev kontaktet at størstedelen af organisationerne i Dansk Karate Forbund, som alle ønskede mig som formand nu. Efter min tiltræden, hvor jeg for alvor har fået fingrene i alle de spændende sager, er jeg dog utrolig glad for, at jeg valgte at træde til nu. Vi har en super dygtig bestyrelse som vil hinanden og som brænder for sporten.

Med Thomas Bjurings baggrund i elite-karate, kunne man måske fristes til at tro, at det er eliteudviklingen, han vil kaste sig over – men så tager man helt fejl.

- Mine primære opgaver vil være bredden, administrationen og vores pligter i forhold til Danmarks Idrætsforbund. Som Danmarks største kampsportsforbund med godt 10.000 medlemmer er det vigtigt, at det er bredden og klubberne, dvs. alle medlemmerne, der kan mærke en forskel og ikke kun eliten, som tegner sig for under 10 procent af forbundet, forklarer den nyvalgte formand.

Justitsministeriet skal vurdere sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige risici ved kampsportsstævner

$
0
0

¹BªÅ¤â¹Dª÷µP¶À©þ©û¡C´N¬O³o¤@®±³QÀ»­Ë©ü°g«æ±Ï¡C

DGI Kampidræt har udsendt følgende mail til klubber, der er tilknyttet DGI Kampidræt.

Kære formand.

Dette er en ekstra vigtig mail, som jeg beder dig bruge tid på.

Via dette link finder du Justitsministeriets nye spørgeskema omkring sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige risici i forbindelse med afviklingen af offentlige kampe inden for alle former for kampsport.

Derudover kan du via dette link finde et følgebrev med mere detaljeret info om undersøgelsen.

Da DGI kampidræt indgår i Justitsministeriets arbejdsgruppe om kampsport, sender jeg spørgeskemaet ud til alle registrerede formænd i vores kampsports-medlemsforeninger/klubber.

Du opfordres til to ting:

1)      Udfyld – i videst mulige omfang – skemaet på din forenings/klubs vegne og send det til arbejdsgruppens sekretær på sml@jm.dk senest d. 25. januar 2015. Alternativt bedes du sørge for at en anden person fra foreningen/klubben gør det.

2)      Videresend – hurtigst muligt – dette skema til jeres nationale forbund (hvis I har et sådan forbund?), så vi også får forbundenes svar. Dette behøver du dog ikke at gøre, hvis din forening/klub er medlem af enten DMMAF (Danish Mixed Martial Arts Federation) eller et af forbundene under Danmarks Idræts Forbund.

På forhånd tak – og glædelig jul!

Venlig hilsen

Erik Lennart Petersen

Landskonsulent, DGI kampidræt

 

Vedr.: Spørgeskema om sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige
risici i forbindelse med afviklingen af offentlige kampe inden for alle
former for kampsport.
Arbejdsgruppen om kampsport under Justitsministeriet har fået til opgave
at vurdere, om og i givet fald hvilke regler der skal indføres til regulering
af eventuelle sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige risici i forbindelse
med afviklingen af offentlige kampe inden for alle former for kampsport.
I dag findes der kun regler af den karakter inden for boksesporten (reglerne
i boksebekendtgørelsen).
Arbejdsgruppen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet
udarbejdet vedlagte spørgeskema, som vi gerne vil bede Jer om – i videst
muligt omfang – at udfylde og sende tilbage til arbejdsgruppens sekretær
senest den 25. januar 2015.
Eventuelle spørgsmål til den del af spørgeskemaet, der omhandler
sundhedsmæssige risici kan rettes til Sundhedsstyrelsens repræsentant,
afdelingslæge Ivar Gøthgen på telefon nr. 7222 7784.
Eventuelle spørgsmål til den del af spørgeskemaet, der omhandler
sikkerhedsmæssige risici kan rettes til Rigspolitiets repræsentant,
specialkonsulent Sussi Kronborg Rasmussen på telefon nr. 4515 2546.
Det er også muligt at kontakte arbejdsgruppens sekretær, fuldmægtig
Samina Munir Lanewala på telefon nr. 7226 8556 eller e-mail sml@jm.dk.

Interview Thomas Bjurring, Formand for Dansk Karate Forbund

$
0
0

10347690_10153514891067619_8672215643931065392_n

KarateNews tog kort før jul kontakt til Thomas Bjurring, som er ny formand for Dansk Karate Forbund. Læs Thomas Bjurring`s svar på KarateNews sprøgsmål om hvilken kurs han vil anlægge for Dansk Karate Forbund. Thomas svarer også på et spørgsmål fra en af vores læsere. 

Af Jesper Fjeldgaard Andersen – Foto redaktionen

Hvem er du? Hvad er din baggrund?

33årig ung mand fra Aalborg, men stadig den ældste i bestyrelsen. Her mener jeg selvfølgelig, antal år jeg har været aktiv bestyrelsesmedlem i Dansk Karate Forund. Jeg bor til dagligt i Aalborg og arbejder som direktør og ejer i en facility service virksomhed som hovedsageligt servicerer kunder på Jylland og Fyn. Jeg har en bachelor i dansk og medievidenskab samt sidefag i psykologi fra Aalborg Universitet. Af mange er jeg betragtet som en multiiværksætter og har i årenes løb investeret i forskellige former for  virksomheder ligesom jeg holder foredrag på gymnasier, handelsskoler og universiteter som inspirator i forbindelse med iværksætteri og virksomhedsopstart.  Ligeledes er jeg super-netværker og bygger størstedelen af mine forretninger op igennem netop  netværk.

Thomas Bjurring under et af hans foredrag

Thomas Bjurring under et af hans foredrag

Karatemæssigt slog jeg mine første håndkantsslag i Esbjerg Karate Klub under sensei Vitus Bilking. Flyttede til Aalborg som 17årig som et led i en planlagt elitekarriere, hvor jeg først trænede under Allan Busk og Flemming Almtorp, hvorefter vi var fem landsholdskæmpere i 2004 som grundlagde Sportskarate.dk. Nu som formand for Sportskarate.dk og har siddet i bestyrelsen i Dansk Karate Forbund siden 2005. 

Der har gennem de seneste mange år været skiftet meget ud i bestyrelsen i Dansk Karate Forbund. Hvad tror du det skyldes?

Jeg tror de fleste mennesker er klar over, at der i udøvelsen af politik sker mange ting dagligt og at man langt fra er enig i alle dispositioner. Sportspolitisk differentierer politikken sig en smule fra alm. politik efter min opfattelse, da størstedelen af de involverede parter selv har en personlig interesse. Her mener jeg som en hobby, dvs. en fritidsbeskæftigelse, hvor man gør det frivilligt og af ren og skær interesse. I den forbindelse er folk villige til at slås for mere end hvad godt er, netop ud fra det faktum, at folk vitterligt føler, at de får taget noget fra sig, som de er i deres fulde ret til at have. Måske en smule egoistisk men ikke desto mindre tror jeg de fleste vil reagere på denne måde. Hvis man sidder i en bestyrelse uden et bagland og en forståelse for medlemmerne, så kan man uanset hvor meget ret man har let komme i klemme. På mange områder er bestyrelsen i Dansk Karate Forbund hæmmet af strukturen i karatekulturen, hvor en chefinstruktør ofte fylder meget og tager beslutninger på vegne af klubberne .  Jeg er faktisk overbevidst om, at jeg aldrig har siddet i bestyrelsen med nogen som ikke ville dansk karate det bedste – men har måske blot haft svært ved at acceptere strukturen, hvorfor man ikke har haft fingeren på pulsen i forhold til, hvad der betyder noget for klubberne. Hvis man glemmer fokus, så kan man let komme i klemme.

Thomas Bjurring her sammen med  Sekretariatsmedarbejder, Tejs Damkjær på forbundets kontor i Idrætttens Hus

Thomas Bjurring her sammen med Sekretariatsmedarbejder, Tejs Damkjær på forbundets kontor i Idrætttens Hus

Hvordan vil du sikre arbejdsro i bestyrelsen?

Jeg er i den lidt specielle position, at jeg personligt først havde ambitioner om at tiltræde som formand om 5-10år. Det var jeg egentlig fast besluttet på at overholde, men blev i løbet af de sidste tre måneder kontaktet af flere organisationer og klubber som ønskede mig som formand nu. Jeg indvilligede i en proces, hvor vi skulle forsøge, at samle en meget bred opbakning i forbundet på kryds af de fronter der måtte være. Og pludselig gik kabalen op, hvilket krævede, at jeg accepterede formandsposten. Det er en proces og et valg som jeg er rigtig glad for at jeg indvilligede i – ud fra den betragtning, at den nuværende bestyrelse vitterligt gerne vil hinanden og ganske enkelt brænder for at komme i gang med alt det spændende arbejde.  Der er en utrolig god stemning i bestyrelsen i øjeblikket og den skal vi bygge videre på. Når det så er sagt, så skal arbejdsroen bygges på mine egen fokusområder. De fleste forbinder mig med elite,  grundet min egen elitekarriere. Men samtlige af mine tidligere bestyrelseskollegaer kan bekræfte, at mine primære fokusområder altid har været bredden. Mine primære opgaver bliver bredden og den traditionelle karate – og netop det forhold, at det er meldt klart ud til bestyrelsen, klubberne og organisationerne, giver mig det fokus der skal til for at bestyrelsen generelt får den ro den skal have. Vi er mange forskellige mennesker som brænder for mange forskellige forhold – og jeg brænder for forbundet og bredden – dvs. de 10.000 medlemmer og ikke kun de 1000 som dyrker konkurrencerne på højt plan.         

Dansk Karate Forbund har målrettet deres aktiviteter mod stævner. Hvad kan forbundet tilbyde de mange traditionelle karateklubber?

Jeg er ikke enig i, at Dansk Karate Forbund har målrettet deres aktiviteter mod stævner. Jeg vil der imod gerne acceptere, at vi har stor succes med vores stævneaktiviteter. En forholdsvis stor procentdel af forbundet deltager i stævner og det skal vi bare være stolte af. Vi har over de sidste tre år investeret mange penge i bredden og jeg har personligt alle år rettet henvendelse til store dele af det traditionelle miljø for hjælp, for ideer, for deltagelse. Uanset om det har været Forbunds Eventet eller blot til snak om ideer, så er der ikke stor virkelyst på dette område. Jeg har af flere omgange givet folk “wild cards” til at gøre hvad de vil, hvis de blot mønstre 30-50 deltagere og det har ganske enkelt ikke været muligt. Bestyrelsen og jeg  er enige om, at vi har brug for at revolutionere vores strategi i forhold til bredden og eliten. Hvis forbundets indsats ikke står mål med tiden og økonomien i forhold til deltagerantal mm., så må vi accepterer, at vi måske ikke skal gå denne vej. I min dialog med klubberne og organisationerne i forbindelse med mit formandskab for traditioneludvalget kan jeg konstatere, at den traditionelle karate lever i bedste velgående – dog ude i klubberne og oftest stilartsorienteret. Hvis det forholder sig sådan, så er det her Dansk Karate Forbund skal være tilstede. Strategien er ikke endegyldig vedtaget endnu, men jeg kan roligt løfte sløret for at det er denne vej vi vil gå i forhold til den traditionelle karate på ønske fra netop klubberne og organisationerne. Hvad angår bredden i al almindelighed, så ligger forbundet inde med nogle kompetencer, som vi  skal forsøge at få ud i klubberne, så klubberne får nemmere ved at drifte i hverdagen og i forbindelse med arrangementer. Meget mere om dette i det nye år. Men ja, denne del skal revolutioneres og vi går i en fuldstændig anden retning end tidligere. Vi har accepteret, at forbundet ikke skal drive traditionelle aktiviteter – det skal dem som er gode til det, og så skal vi hjælpe den vej igennem. Dvs. forbundet kan facillitere, udvikle og bidrage med økonomi til dem som kan og vil det traditionelle.  

Thomas Bjurring overrækker her en gave til Masahiko Tanaka sensei under internationalt Gasshuku i Virum i november måned 2014

Thomas Bjurring overrækker her en gave til Masahiko Tanaka sensei under internationalt Gasshuku i Virum i november måned 2014

Landstrænerposten har altid haft stor bevågenhed blandt de forskellige klubber, som har eliteudøvere. Hvad skal der til for at alle bliver tilfredse?

Du har fuldstændig ret i, at vi historisk set har haft alt for mange problemer med vores elite. Vi er dog i den heldige situation, at vi over de sidste mange år ikke har haft de store kontroverser. Der har været lidt uenighed omkring udtagelsesmodeller mm., men tilbagemeldingen fra størstedelen af de elitebærende klubber, har været en generel tilfredshed. Jeg tror det har været af stor betydning, at landstrænerteamet og eliteudvalget har været meget  lydhøre og parate til, at involvere   klubberne og deres trænere med kæmpere omkring landsholdene og talentcentrene. Det er min opfattelse, at vi har nogle meget kompetente folk omkring vores elite i forbundet og ude i klubberne og sørger vi for at de bliver hørt løbende, så tror jeg vi kan forblive forskånet for de store kontroverser i fremtiden.

Bestyrelsen i Dansk Karate Forbund er sammensat af en del personer, som ikke har en traditionel baggrund i karate. Hvordan vil bestyrelsen sikre, at kontakten til det traditionelle karatemiljø ikke forsvinder?

Bestyrelsen har sikret kontakten til det traditionelle karatemiljø gennem mit formandskab. For mit eget vedkommende, så står døren altid åben og ligeledes tager jeg altid min telefon. Jeg har været i dialog med utrolig mange i miljøet. Jeg har påtaget mig ansvaret over for bestyrelsen og jeg vil i løbet af det næste år bruge størstedelen af min tid på dette område. Men det bliver i anden forfatning end set tidligere. Jeg kan svare meget kontant som jeg gør – da, jeg ganske enkelt er blevet bedt om det, af så godt som størstedelen af de traditionelle klubber jeg har været i dialog med. Fordi vi ændre strategi – betyder det jo ikke, at vi glemmer det traditionelle karatemiljø, tvært imod. Jeg tror man som traditionel karate klub i løbet af det næste år, vil føle at forbundet kommer tættere på.  Men når alt kommer til alt – så skal man selv ønske aktiviteter og forandring – så jeg finder det passende, at invitere alle på en kop kaffe på kontoret i Idrættens Hus, hvis man har gode ideer til forbedring. Når det er sagt og såfremt vi skal holde fast i delingen mellem traditionel og sportskarate, så besiddes posterne i bestyrelsen pt.  ligeligt mellem den ene og den anden interesse og jeg kan forsikre alle om, at uanset interesseområde, så ageres der professionelt  blandt bestyrelsen uanset emne. Vi er efter min opfattelse forpligtet af medlemmerne til at varetage alles interesser og det er bestyrelsen fuld opmærksom på. 

Thomas Bjurring stævnespeaker under JKS EM i september måned 2014 i Gentofte

Thomas Bjurring stævnespeaker under JKS EM i september måned 2014 i Gentofte

Spørgsmål fra en læser på Karatenews:

Vil Dansk Karate Forbund fortsat vil være underlagt WKF rigide diktatur mht stævnedeltagelse. Det er ikke ligefremt fremmende for bredden. Og der er ikke mange andre lande der efterlever WKF’s regler.

Dansk Karate Forbund er en demokratisk organisation. Det er forbundets medlemsklubber som bestemmer hvilke organisationer som forbundet skal være medlem af.  Dansk Karate Forbund har altid været medlem af WKF som er medlem af IOC. Emnet har jo været debatteret og fremlagt på generalforsamlingen den 29. maj 2011, hvor kun én af forbundets medlemsklubber var i mod tilhørsforholdet. Det betyder, at vi i henhold til vores vedtægter efter ønske fra medlemsklubberne er underlagt WKFs regler. Om de er rigide, det ønsker jeg ikke at tage til stilling til og om hvor vidt de bliver efterlevet hos vores kollegaer i udlandet må stå for egen regning, da jeg ikke er bekendt med sådanne forhold – tvært imod. Ligeledes er jeg helt uenig i, at vores medlemsskab i WKF er til hindring for bredden. Jeg vil nærmere sige det er omvendt. Hvad angår stævnedeltagelsen, så er det vidst ikke nogen hemmelighed, at mulighederne er langt større hos WKF end hos andre forbund.

Redaktionen ønsker Thomas Bjurring god vind med arbejdet som formand for Dansk Karate Forbund, og vi ser frem til et godt samarbejde. 


Godt nytår

$
0
0

Redaktionen ønsker alle vores læsere i ind- og udland rigtig godt nytår.

Stort tak til vores sponsorer

Skærmbillede 2015-12-31 kl. 01.02.31

 

Skærmbillede 2015-12-31 kl. 01.05.12

 

Skærmbillede 2015-12-31 kl. 01.06.26

 

kaiten-logo-300-x-100

Kobudo Day 2015

$
0
0

 

 

 

 

 

 

Redaktionen

http://challengeokinawa.com/

Happy New Year to our worldwide family of Challengers! James Pankiewicz here, founder of Challenge Okinawa and owner of the DOJO Bar in Okinawa. I hope you had an excellent holiday season. Here in Okinawa we are enjoying sunny days and chilly nights in this first week of January. So we are working out daily outside in the sun and training karate and kobudo in the dojo. I hope you are keeping active and healthy too.
2014 was a fantastic year! We enjoyed many different karate events here all through the year, and made many new friends who took part along with us. I think the highlight had to be the 100 Kata for Karate Day event on October 25th. What an amazing response and participation from around the world! And we had so much fun doing the 100 Kata Challenge that we are definitely going to do it again this year. So put October 25th 2015 in your calendar and we will see you there!

Kobudochallange

 

BUT WHY WAIT until October to do another 100 Kata challenge we thought??

 

10934447_10153022904902177_869567263_n

So how about a 100 Kobudo Kata challenge day in March? Would you like to join us again on March 28/29th for another globally synchronised challenge event? This time doing a Kobudo kata of your choice – bojiutsu, nunchaku, tonfa, sai, eku or any traditional weapon. And even if you don’t know any kobudo don’t worry. We will post instructional videos online in advance showing simple kata you can learn for the event.
So will you join us for the 100 Kobudo Kata challenge? Please add comments below and tell us what you think.
Let’s make 2015 an awesome year! All the best, James.

 

Kaiten laver udsalgsslutspurt for KarateNews læsere

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Fra og med i dag til og med den 31. januar er der 15% rabat på alt i hele webshoppen.

KarateNews læserne kan få tilgang til rabatten ved at bruge koden: 3B2A86AB når de bestiller på www.KAITEN.info

Rabatten kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatordninger og kan kun bruges én gang.

kaiten-logo-300-x-100

Kaiten har fået fremstillet farvede bælter i længden 340 cm og nogle i 350 cm!. Alle vores bælter er kategoriseret som ”Heavy Duty” ligesom alle vores farvede bælter er lavet af 100% bomuld/kanvas ikke polyester!

Karatekæmper årets sportsnavn i Randers Kommune

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Oliver Valentin Krogstrup fra Randers Karate Skole fik velfortjent hæder, da han i lørdags blev kåret som Årets Sportsnavn 2014.

oliver-sportsnavn-03 (1) 

Oliver var nomineret, på baggrund af hans fænomenale præstation til verdensmesterskaberne i Ashihara Karate, hvor han ikke bare vandt guld, men også tog prisen som stævnets bedste kæmper.

Kåringen er blevet afgjort på stemmer, så det er en folkelig beslutning. Det var ellers hård konkurrence han var oppe imod, bl.a. Randers HK, der vandt DM bronze, og Randers Cimbria, der vandt DM-sølv – altså populære sportsgrene, der traditionelt har en stor fanskare.

Udover hæderen og pokalen, fik Oliver også overrakt et check på 20.000 kr, som han vil bruge til at rejse på træningsophold.

Oliver har sigte mod at tage til Ungarn igen til april, for at se om der er mere at hente, når der bliver afholdt Eurasia Cup.

Stort tillykke til Oliver!


oliver-sportsnavn-01

Presse:

Randers Amtsavis (nominering): http://amtsavisen.dk/sport/aarets-sportsnavn-oliver-krogstrup

 Randers Amtsavis (kåring): http://amtsavisen.dk/sport/verdensmester-aarets-sportsnavn-i-randers

Randers Kommune:  https://www.randers.dk/FrontEnd.aspx?id=193961

TV2 Østjylland: http://www.tv2oj.dk/artikel/243265:Randers—-Det-er-overvaeldende

Karatetræning for gråbælter

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Hvad laver man på en helt almindelig søndag i februar.

En gang karate ka, altid karate ka, var der nogen der engang sagde, og det er nok så sandt som det er sagt.

Søndag d. 1 februar 2015 samledes de grå. Det var en dag mange havde set frem til med længsel, glæde og en lille smule ”frygt”. Endelig var der nogle fra den gamle garde der tog initiativet til at, få samlet flokken. Frank Sensei (Frank Starck Sabroe) og Jesper Sensei (Jesper F.Andersen) mændene bag initiativet, fik ikke blot ideén men fik også sat den i værk.

1395454_1561452244125184_5628760764164239150_n

Efter at have delt dette på bla. Facebook, gik det godt nok stærkt. Der kom mange like’s, mange delinger og rigtigt mange tilkendegivelser om at, dette lige var hvad vi havde ventet så længe på skulle ske. Første samling og træning søndag den 1. februar i lundtoftehallen, hold nu fest hvor kan Januar føles lang og ond når man nu glæder sig så meget. Vi var nogle stykker der ankom til hallen i god tid, og have således lejlighed til at tale om og filosofere over hvor lang tid det egentlig var siden vi sidst havde haft gi på, og for nogles vedkommende var det mere end 20 år siden.

De "Grå" har allerede fået deres eget logo tegnet af Jørn Nielsen

De “Grå” har allerede fået deres eget logo tegnet af Jørn Nielsen

 

Frank sensei og Jørn Nielsen

Frank sensei og Jørn Nielsen

Jeg var spændt på at, se hvor mange og hvem der ville komme, og svært overrasket blev jeg, da jeg kunne tælle de første 26 + dem der ikke skulle deltage i selve træningen men alligevel var mødt op for at mødes med alle de andre grå.

Det er fantastisk at møde en ildsjæl hvis flamme brænder så klart, og man er så meget mere heldig hvis man møder disse sjæle igen senere i livet.

Træningen der var for alle stilarter indenfor karate startede med en introduktion om ideén og formålet bag de grå, hvorefter vi alle blev introduceret for hinanden enkeltvis. Der var en del der i sin tid var startet helt tibage i Sport Healting Club i Gothersgade, andre fra Akademiet i Vermlandsgade på Amager, nogle fra Frederiksværk, andre fra Frederiksværk, og enkelte fra andre stilarter end Shotokan – så at sige et stort fremmøde.

10947342_1561451960791879_8846555431248896507_n

Frank Sensei startede træningen med opvarmning som vi jo altid gør, dog med den lille undtagelse at, vi ikke sprang rundt som kakarlakker men blev indført i yogaens verden. De 5 tibetanere er øvelser med fokus på vejrtrækning og kropsbevidsthed, let som en plet tænkte jeg, og klogere blev jeg.

Det er ikke helt så let som det ser ud, det er faktisk hårdt og svedigt at lave disse øvelser korrekt og så oven i købet 21 gange i træk pr. øvelse, men svært tilfredsstillende.

Så var der kihon på programmet. Zenkutsu-dachi, kiba-dachi og kokutsu-dachi, benenes position og bevægelse fra udgangspunkt, samt vigtigheden af vægtfordelingen mellem disse 3 stillinger. Kata er og bliver min favorit, men ingen kata uden kihon, man bygger jo heller ikke et hus fra oven vel !!!

10922659_1561451870791888_7900273131692926084_n

Heian kataerne, shodan, nidan og sandan blev gennemgået, og igen må jeg lige poientere at, de lavere kataer eller begynder kataerne ikke er at kimse af, mange tror fejlagtigt at det de højere kataer der gir status at udføre, men dette er en forkert opfattelse, da det er så meget sværere at udføre en simpel kata korrekt, og igen er det kihon der er vejen mod de sværere kataér.

10612561_1561451997458542_5247839689034672790_n

Selvforsvar tips og trick. Jesper Sensei der underviser i selvforsvar rundt om i klubber landet over og hos politiet stod for denne del af træningen. Det burde være obligatorisk i alle klubber indenfor kampsport at få viden om hvordan man forholder og forsvarer sig ude i livet hvis en situation skulle opstå. Forsvar og undvigelse mod slag og spark, frigørelses teknik ved fastholdelse, fantastisk det burde alle lære.

10009787_1561452147458527_4534132450730753221_n

Hvis nogen fejlagtigt går rundt og tror at, de grå er en samling ældre affældige mennesker, så tager de grueligt fejl. Aldrig har jeg oplevet så meget energi samlet på et sted, en samling atomer klar til at detonere, så meget vilje og glæde ved træning og samvær med nye og gamle bekendtskaber og træning på tværs af stilarter.

Jeg kan på det varmeste opfordre alle der har lyst og tid, til at møde op og deltage.

Tak til alle jer der deltog på første trænings dag, i gjorde min dag så meget bedre end den allerede var, lykkelig er vel det nærmeste man kan beskrive det som.

Marianne Knudsen

JA MATA

Næste træning for de grå bliver søndag den 1. marts kl. 1200 i Lundtoftehallen – du kan følge de grå på facebook under Lyngby Karateklub.

JKS Danmark Licens kursus

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

I weekenden den 23 – 25. januar 2015, afholdte JKS Danmark licens kursus, alle JKS Danmarks klub instruktører var inviteret til at deltage, JKS Danmarks tekniske udvalg (TU) kunne med glæde konstatere at stort set alle klubber valgt at deltage.

DSC_0125-imp
Formålet med kurset var at skabe et overblik over instruktør kapaciteten inden for JKS Danmark. Derfor var oplægget ikke at de fremmødte skulle erhverve sig et nyt, eller højere licens inden for deres virke som instruktør eller gradueringsberettigelse, men at få hver enkelt indplaceret på netop det niveau de passer til.

IMG_1299-imp
Selve kurset var planlagt til at løbe af staben fra fredag den 23. kl. 18.30 og blev afholdt hos NKA i Fredensborg, hvor Steen Sensei velvilligt havde udlånt deres lokaler til formålet(en stor tak til Steen Sensei). Fredagen startede med introduktion til weekendens indhold samt formålet med kurset. Deltagerne blev her præsenteret for en tidsplan over weekendens aktiviteter. Der skulle både trænes Kihon,Kata og Kumite, og deltagerne skulle igennem såvel både teoretiske som praktiske prøver, omhandlende deres kunnen indenfor instruktion og graduerings bedømmelser. De skulle alle deltage ved en graduerings session for kyu grader, samt demonstrere deres færdigheder som instruktør.
TU var fredag/lørdag repræsenteret af Sensei Jan Spatzek, Sensei Jesper Markvardsen og Sensei Kenn Rasmussen, selve undervisningen var delt op mellem Jesper Sensei og Kenn Sensei.

CSC_0065-imp

DSC_0078-imp
Efter introduktionen blev hele holdet undervist i Kata Jitte af Kenn Sensei. Her blev der lagt vægt på vigtigheden af at man som instruktør er meget omhyggelig med sin egen måde at udføre de enkelte teknikker på i forhold til hvad man forklarede sine egne elever. Her efter blev deltagerne delt op i hold, baseret på hvilken licens niveau de havde tilmeldt sig selv på, hvilket resulterede i to hold. Det ene med deltagere med licens D og op og det andet med deltagere med licens E og ned.
 Jesper Sensei underviste D licens i Kata Gankaku og Kenn Sensei underviste E licens i Kata Tekki Nidan, dagen sluttede kl. 21.

IMG_1316-imp

CSC_0069-imp

Lørdagen startede med en teoriprøve bestående af 71 spørgsmål. Prøven var udformet med henholdsvis 55 multipel-choice spørgsmål og 16 skriftlige spørgsmål omhandlende instruktion og graduering, hvilket gav en fornøjelig start på dagen; specielt de skriftlige spørgsmål gav nogle alternative svar.

DSC_0033-imp

IMG_1301-imp

Efter frokostpausen fortsatte dagen med en times undervisning i ben stillinger ved Kenn Sensei, hvor efter de igen blev delt op i to hold. Her var det så Kenn Sensei der underviste D licens holdet i Kata Kasshu og Jesper Sensei der underviste E licens holdet i Kata Junro Godan. Dagen blev træningsmæssigt afsluttet med en times Kumite under ledelse af Jesper Sensei. 
Efter en lang træningsdag var der arrangeret fællesspisning(igen en stor tak til Steen Sensei).

Søndag var afsat til prøver. Som eksaminatorer var indkaldt det meste af TU (Sensei Jan Spatzek, Sensei Jesper Markvardsen, Sensei Kenn Rasmussen, Sensei Mick Sandstrøm, Sensei Henrik Christensen) samt Sensei Steen Mundus. Vi startede med graduering prøve, her havde vi fået hjælp af elever fra Fredensborg, Gilleleje, Charlottenlund og Hørsholm, (en stor tak til dem for deres indsats).

IMG_1284-imp

DSC_0102-imp

Her skulle de deltagere som i forvejen var gradueringsberettiget, vurdere eleverne i forhold til om de kunne bestå det fremviste pensum. Efter frokost var det så deres egen tur til at fremvise deres evner indenfor Kihon,Kata og Kumite.

Resultatet af weekendens anstrengelser vil blive tilsendt hver enkelt deltager.
Fra JKS Danmarks teknisk udvalgt skal der lyde en stor tak for alles indsats i løbet af weekenden

Artikel: Kenn Rasmussen
Billeder: Jesper Markvardsen

Jiu jitsu seminar med Per Sørensen, 6.dan i Bosatsu

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag den 31.januar havde Bosatsu inviteret Per Sørensen fra Jushinryu Jujistu organisationen.
Per er fra Brønderslev, hvor han sammen med Torben Simonsen driver en jui jitsu klub.

Vi havde i Bosatsu ønsket at få en gennemgang af låse som vi ser i vores kata og som vi også træner, men ikke i samme grad og på samme høje niveau som en jiu jitsu instruktør (som Per) gør.

11016412_10153079439124210_719572322_n

Efter en let opvarmning af håndled, albuer og skuldre startede vi ’blødt’ op med en håndledlås (s-lås). Per gav små tricks og fiduser til hvad der skal ’huskes’ ved en sådan lås og hvad der skal ske først og i hvilken rækkefølge fiduserne skal udføres (kronologi i teknik).
Herefter fulgte flere håndledslåse i cirkler, vride og drejninger og det var en spændende oplevelse for de mange forskellige folk i dojoen hvor tæt jiu jitsu er på den daglige karate vi træner.
Nogle af teknikkerne er næsten direkte taget ud af karate kata (s-lås f.eks fra Kusanku Sho), andre steder virkede teknikkerne optimalt med brug af god bevægelse i en shiko dachi (kiba dachi for Shotokan deltagerne).

11016440_10153079439444210_1935898189_n

Per er en rutineret underviser og seminaret bar tydeligt præg af at Per har lavet sådanne seminarer et utal af gange.

De over 50 deltagerne kom stort set alle i ’hænderne’ på Per, når han var rundt og vise og demonstrere og der var ingen tvivl om det effektive og smertefulde i teknikkerne.

11016672_10153079441899210_1293926317_n

I de sidste 1½ time af de 3 timers seminar blev der skruet op for tempo/sværhedsgrad og undervejs mindede det lidt om en chili-prøve-smagning, hvor man i bedste Chili-Claus-stil kravlede op på øverste hylde – og i perioder fortrød man var med, dog mest når makkeren fik sat en lås korrekt og den stikkende smerte fik varmen frem (og tårerne for nogle få).


Vinterferie i Stockholm

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Så blev det vinter ferie og tid til træning. I weekenden den 13-15 februar tog min sensei og jeg til træningslejr i Stockholm med Sensei Saori okamoto 3.dan JKS.

IMGP4437-imp
Okamoto-sensei som har vundet guld medaljer til JKS VM og JKS All-Japan i kata har en fantastisk teknik og er en dygtig instruktør som jeg havde set meget frem til at træne med.

Fredag eftermiddag startede for mig hvor jeg og en anden fik én privat time i kata’en unsu – noget af en oplevelse at stå der med hende næsten helt alene. Efterfølgende var der fælles træning om aftenen for alle, hvor vi trænede forskellige hofte rotationer, forskellige stillinger og kata’en Junro shodan.

IMGP4341-imp

Karate shotokan-7996-imp
Om lørdagen havde vi 3 trænings pas – et fælles for alle og 2 hvor vi var delt og i farvede bælter og brun/sort bælter.
Til den første træning fik vi trænet forskellige kihon bevægelser med blandt andet mancji-uke som Okamoto-sensei er utrolig dygtig til at vise. Mange af kihon teknikkerne var forberedelse til at lave jion.
Næste time blev der trænet kumite tekniker med fokus diverse former for cirkelspark, oi-komi og afsluttende katabassai-dai.

IMGP4461-imp

Karate shotokan-7886-imp
I den sidste time den dag underviste Sensei Görgen Sökare 7.dan JKS brun/sortbælter – vi startede roligt ud med gyakuzuki og derfra blev der hele tiden fyldt lidt flere gyakuzuki og diverse former for sabaki på. Så vi efter 60 minutter havde en ret komplex øvelser med bevægelse i alle retninger. Rigtig spændende og anderledes.
Om aften lærte vi Okamoto-sensei engelsk og vi lærte nogen nye japanske ord.

Karate shotokan-7895-imp
Søndagens træning var fokuseret på kata gangaku

Og tilsidst viste Okamoto-sensei kataen
Så slut på en god weekend med massere af god træning og sjove historier.

Oss,

Oscar Friis
Hørsholm Karate Klub

Nippon Sport giver 20 % i februar måned

$
0
0
karate_banner2
Nippon Sport tilbyder alle Karateudøvere og interessede 20% frem til: 02-03-2015
Vi har altid et stort udvalg i karate dragter fra WKF til traditionelle dragter i høj kvalitet plus alt i beskyttelsesudstyr.
Du opnår rabatten ved at indtaste koden i indkøbskurven: Kode: KARATE2015
Se Bla. vores store udvalg i Karate dragter her: http://www.nippon.dk/kampsport/stilarter/karate-udstyr/karate-gier
Vi kan også altid kontaktes via nedenstående info:
MAIL: Info@nippon,dk
Nippon Sport
Vesterbrogade 173
1800 frederiksberg
Åbningstider
Alle Hverdage: 10-17:30
Lørdage: 10-14:00
Nippon Sport

Ishøj Kumite & Kata Cup 2015

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Tonni Norslev

Tekst: Lars Andersen

Den 20. februar 2015 blev katadelen af stævnet afholdt. Vi havde lavet en uformel aftale med katalandstræner i Dansk Karate Forbund Tejs Damkjær om at følge ham lidt på sidelinjen under stævnet.

Der er ofte stor forvirring omkring WKF Kata regler. Er det ødelæggende for stilarten, at sportens bedømmelseskriterier bliver vigtigere end stilartens bedømmelseskriterier? Kan vi bruge vores egen stilarts kataer? Er der stadig shiteigata(obligatoriske kataer)? osv.

Her kan du finde WKF´s Kataliste

Listen begrænser bla. stilarter som fx. Gensei-ryu, der har række meget krævende flotte kata, som ikke kan bruges ved EM og VM, men ved WKF stævner afholdt i Danmark er alle kataer tilladte.

De toneangivende stilarter ved stævnet var Shotokan og Shitoryu. Fra Shotokan gruppen blev der vist nogle stærke kataer bla. blev Sochin kata brugt en del. Jeg var også imponeret over kataen Paiku fra Ryueiryu/Inoue ha Shitoryu.

Tejs Damkjær fortalte, at der var lidt forvirring over nogle nye tiltag. Blandt andet havde man genindført, at der skulle bukkes. Det var der flere deltagere, der glemte og det førte til diskvalifikation. Der var også en deltager, der blev diskvalificeret fordi han i forhold til WKF klassificeringen annoncerede den forkerte kata. Der var tale om en uenig mellem to Shotokan organisationer, som ikke er enige om hvordan Gojushiho kataerne skal deles op i Dai og Sho form.

Ellers blev der slået hårdt ned på unaturlige strubelyde, skrig, overdrevet lyd ved tilbagetræk af hånden(hikite) samt stamp i gulvet efter spark.

For mig virkede det som om, at WKF kataprogrammet er kommet tættere på stilarterne igen.

Her følger der nogle flotte billeder fra stævnet.

 

ishoj_kata_cup_2015_IMG_1660_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1677_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1685_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1693_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1699_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1742_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1750_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1755_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1763_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1764_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1782_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1798_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1803_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1819_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1820_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1834_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1849_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1853_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1872_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1881_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1899_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1902_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1929_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1930_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1942_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1951_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1961_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1973_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1977_resize-imp ishoj_kata_cup_2015_IMG_1992_resize-imp

 

 

 

 

Shobu Ippon Danmark

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

Shobu Ippon Danmark havde søndag den 8. marts deres første træning, hvor mere end 50 karatekaer fra forskellige traditionelle karateklubber var mødt op til træning. Træningen, som var opdelt i grader, blev ledet af Jesper Markvardsen sensei fra Hørsholm Karate Klub og Jesper Fjeldgaard Andersen sensei fra Taifu Dojo.

2V8A8647

2V8A8652

Formålet med Shobu Ippon Danmark er at skabe traditionelle rammer for karatekaer, som ønsker at udvikle sig indenfor både kata og kumite til karateturneringer under Shobu Ippon regelsættet.

Shobu Ippon tilbydes allerede under Dansk Karate Forbund, som til deres kommende DM i april har Shobu Ippon kumiteklasser i kadet, junior og senior.

2V8A8636

2V8A8631

2V8A8632

2V8A8630

Shobu Ippon Danmark ønsker at fremme interessen for at kæmpe efter Shobu Ippon regelsættet i både kata og kumite. Der var været tilkendegivelser fra flere klubber, som ønsker at træne og udvikle sig sammen i et traditionelt fælleskab med respekt for de værdier, som karate er bygget på.

10462926_10153637825114008_8135648555029755620_n

10387554_10153637824884008_2285533983019118391_n

11025162_10153637824674008_7189889069744960738_n

“Det har været afgørende for os, at holde fast i karatetraditioner og værdier under konkurrencetræningerne og under afviklingen af stævner. Vi ønsker at tilgodese karatekaer som træner kihon, kata og kumite” udtaler initiativtagerne bag Shobu Ippon Danmark, Jesper Markvardsen og Jesper F. Andersen.

I starten af september måned er der planlagt et Shobu Ippon stævne, hvor alle som ønsker at konkurrere i både kata og kumite er velkommen. Nærmere følger snart.

Tekst/foto: Charlotte Stensholm

 

 

 

Dansk Traditionel Karate Forbunds Kodomo Cup

$
0
0

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk Traditionel Karate Forbunds Kodomo Cup
7. marts 2015

Billeder og tekst: Tonni Norslev

Det boblede og sydede af, spænding, nervøsitet, iver, forventning etc. her ved Dansk Traditionel Karate Forbunds Kodomo Cup. Sundby Idrætsparks Hal 1 var rammen om begivenhederne. De tre arealer var i konstant brug, indtil det var finaletid.
Der blev gået til den i både kata og kumite, det uden blev brug for lægen til andet end at trøste, hvis der var brug for det.
Kata blev afgjort ved point giver af fem dommere, hvor højeste og laveste score blev taget fra, de tre øvrige blev lagt sammen til det endelige resultat.
Kumite blev udført efter shubo ippon reglerne.
Før finalerne var der indtogsmarch, hvor alle deltagere, dommere og officials var med. Da alle var linet op her, holdt Københavns børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev tale.
En spændende dag.

Dansk Traditionel Karate Forbunds hjemmeside er at finde her.

 

IMG_2448_resize-imp IMG_2466_resize-imp IMG_2435_resize-imp IMG_2496_resize-imp IMG_2505_resize-imp IMG_2598_resize-imp IMG_2584_resize-imp IMG_2570_resize-imp IMG_2566_resize-imp IMG_2546_resize-imp IMG_2682_resize-imp IMG_2675_resize-imp IMG_2625_resize-imp IMG_2612_resize-imp IMG_2608_resize-imp IMG_2857_resize-imp IMG_2852_resize-imp IMG_2824_resize-imp IMG_2819_resize-imp IMG_2748_resize-imp IMG_3116_resize-imp IMG_3012_resize-imp IMG_2974_resize-imp IMG_2955_resize-imp IMG_2867_resize-imp

 

 

Viewing all 513 articles
Browse latest View live